Tumbaković: Primarni cilj je plasman na Evropsko prvenstvo

0
543
Photo: Photolure

Selektor Crne Gore će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu biti Ljubiša Tumbaković. Dogovor koji su imali predsjednik Saveza Dejan Savićević i strateg Tumbaković, verifikovao je Izvršni odbor.

U kvalifikacionom ciklusu koji slijedi, Crna Gora će juriti prvi plasman na veliko takmičenje u istoriji.

“Nastavak saradnje je logična posledica svega što smo uradili i zajedno proživjeli u protekle dvije godine. Meni je bilo lijepo u Crnoj Gori, uživao sam u poslu, zadovoljni su bili čelnici Saveza, zadovoljni igrači i navijači. Na obostrano zadovoljstvo smo nastavili saradnju i sada se okrećemo novim obavezama rekao je Ljubiša Tumbaković za Sport Klub.

“Primarni cilj je naravno plasman na Evropsko prvenstvo. Tokom kvalifikacija za Mundijal smo radili dva posla istovremeno. Stvarali smo tim i jurili rezultat. Meni je žao što nismo uspjeli da stignemo do Svjetskog prvenstva jer mislim da smo mogli. Tačno je da smo bili mladi, da je nedostajalo iskustva i sreće, ali mogli smo. Sada, svi zajedno imamo priliku za popravni i ja vjerujem da ćemo je iskoristiti i da ćemo postati prva generacija koja je izborila plasman na veliko takmičenje za Crnu Goru” rekao Tumbaković.