Tumbaković: Pojedini momci moraju dobro da se zamisle

0
676
Foto: FSCG

Selektor crnogorske fudbalske rerpezentacije Ljubiša Tumbaković razočaran je odnosom pojedinih igrača prema nacionalnom dresu, ponajviše rekacijama Marka Jankovića.

“Sokolovi” su u blijedom izdanju završili Ligu nacija, a najslabiji utisak ostavljen je na samom kraju – loša igra i zaslužen poraz od Rumunije 1:0.

“Nismo se snašli večeras, nismo se mi snašli ni u Beogradu, iskren da budem. Nismo ni igrom uspjeli da ostavimo utisak, nismo ni iz penala uspjeli da dođemo do rezultata… Mjesto nam je tu gdje smo. Pojedini momci moraju dobro da se zamisle. Ovdje moraju da rade profesionalno, a neke stvari ako hoće da rade neka ih rade u klubovima. Pričaćemo… Razočaran sam, jer sve što se radilo dvije godine srušilo se kao kula od karata”, kazao je Tumbaković.

Mnogo toga nedostaje našem nacionalnom timu.

“Nemamo mi ni samopouzdanja, ni samouvjerenosti. Nije samouvjerenost da nonšalantno izgubiš loptu, pa primimo gol, pa poslije promašiš penal.. To je nedisciplina. On je mlad igrač, obično ne reagujem tako, ali…”, rekao je Tumbaković aludirajući na Jankovića.

Postoje određena “pravila” u reprezentaciji, što ovog puta, očito, nije ispoštovano.

“Sve se zna ko bi šta trebalo da radi, imamo dogovor za sve. Nisam vidio dok nije uzeo da šutira… Ali, to je manje važno, problemi su kompleksni… Najveći dio odgovornosti ću da preuzmem na sebe, a vidjećemo kako će se to završiti”, zaključio je crnogorski selektor.