Tumbaković o Bugarskoj i Engleskoj, odsustvu Jovetića, hoće li Savić biti spreman

0
412
Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u petak otvara novi kvalifikacioni ciklus mečom protiv Bugarske u Sofiji a selektor Ljubiša Tumbaković danas je govorio o izazovima koji slijede.

“Cijelo takmičenje počinje sada i naravno da sa puno ambicija ulazimo u to takmičenje. Ta prva utakmica u Bugarskoj uvijek je interesantna kao i svaka prva utakmica na nekom takmičenju jer sve ekipe na početku imaju jedan veliki motiv a u isto vrijeme i te ciljeve koje treba da ispune. Bugarska svoju ambiciju bazira na Ligi nacija gdje je u jednom dijelu imala fantastičan rezultat, a u isto vrijeme su pravili i dobru i ambicionznu ekipu iako neki od tih igrača koji su igrali Ligu nacija nisu na spisku. Vjerovatno će biti jedna prava takmičarska, borbena utakmica i očekujem da i mi ispariramo na taj način.”

Tumbaković je govorio i o izostanku Jovetića i Savića.

“To je postalo normalno kada se okupljamo, Jovetića već neki duži period nema ali malo nas je iznenadila ova povreda Savića, međutim on je došao tu, pokušaće da se uključi u proces treninga. Zavisi naravno kako će ići taj njegov oporavak, on je naravno sve preduzeo kao i njegov klub i mi ćemo da nastavimo tu neku rotaciju ovdje, tako da ćemo vidjeti, ima još nekih 4-5 dana do petka.”

Bugari će igrati bez nekoliko važnih igrača takođe.

“Upravo to sam rekao maloprije. Oni jesu jedna disciplinovana i kompaktna ekipa ali bez nekih posebnih pojedinaca, mada imaju dvojicu-trojicu igrača koji su stvarno dobri. Jedan je protiv Crne Gore igrao i prije par godina i kažu da je igrao fantastično. To je taj Popov, kapiten. A ima i još par igrača koje neću reći naravno ali koji su jako interesantni i igraju u dobrim ligama u Evropi tako da mogu da nam predstavljaju neki problem.”

Stefan Milošević sinoć je postigao het-trik u dresu Beverena, selektor je govorio na temu da li u nekoj skorijoj budućnosti računa na bivšeg igrača Iskre.

“Cio naš stučni štab ga je pratio još dok je bio ovdje ali konkurencija je bila velika. Međutim, sad igra u jednoj ligi koja je jako kvalitetna, govorim o nekim našim kriterijumima. Tako da sigurno da je skrenuo ozbiljnu pažnju i da ćemo ga ispratiti.”

Meč sa Engleskom dolazi tri dana poslije meča u Sofiji.

“Mi smo u ovoj pauzi, u ova dva-tri mjeseca skautirali i Englesku i Bugarsku tako da sve imamo složeno na papiru. Ajde da ostavimo tu Englesku, da ne pričamo do se ne završi Bugarska ali potpuno imamo jasnu sliku o Englezima. To je jedna ekipa koja je napravila jedan veliki pomak u takmičarskom rezultatu na Svjetskom prvenstvu sa jednom ekipom koja je vjetovatno i najmlađa u ovom momentu. Ono što je još interesantno, svi ti igrači uglavnom igraju u svojim ekipama i to igraju mnogo jaku ligu. Tako da su oni najveći favoriti ali Bože moj, uvijek je moguće da se desi iznenađenje.”

Utakmica Bugarska-Crna Gora na programu je u petak 22. marta, dok je spektakl sa Englezima “Pod Goricom” zakazan za ponedjeljak, 25. mart.