Tumbaković: Kipar nepredvidiv, Turska ima individualni i timski kvalitet

0
340
Foto: FSCG

Selektor reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve sa selekcijama Kipra i Turske.

Tumbaković je za mečeve u Nikoziji, 23. marta, i Podgorici četiri dana kasnije pozvao 27 igrača.

Imamo jedan spisak igrača koji je selektiran tokom posljednje dvije godine. Taj spisak je u jednom momentu bio obimniji da bi ga kasnije sveli na grupu igrača koja je završila ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Sada pokušavamo da dopunimo taj spisak igračima koji su mladi, interesantni i koji su potencijal za veće domete. Naravno, ne odričemo se nijednog igrača koji je interesantan i koji je bio dio tima u prethodnom periodu. Što se pozvanih igrača za mečeve sa Kiprom i Turskom tiče tu su dva mlađa igrača, Boris Kopitović i Aleksandar Boljević, koji su svakako interesantni za naše dalje planove, rekao je selektor Tumbaković.

Iskusni stručnjak ističe da mečevi sa Kiprom i Turskom predstavljaju početak priprema selekcije za mečeve u Ligi nacija.

Biće to dvije kontrolne utakmice, prijateljskog su karaktera ali mi ih doživaljvamo kao važne jer sa njima praktično počinjemo pripreme za nastupe u Ligi nacija. Kipar je potpuno nepredvidiv, selekcija koja ima grupu interesantnih pojedinaca, imaju zavidan individualni kvalitet ali ne postižu rezultat koji je shodan tome. Nakon duela sa Kipranima čeka nas utakmica sa ekipom koja je jača, koja pored individualnog ima i timski kvalitet. Igraćemo na našem stadionu i biće to prilika za revanš za utakmicu koju smo odigrali prije nešto manje od dvije godine. Upravo na toj utakmici koja je odigrana u Antaliji definisana je jedna grupa igrača koja je u periodu nakon toga bila standardna na spisku, dodao je selektor „sokola“

Foto: FSCG

Duel Kipra i Crne Gore igra se 23. marta na stadionu GSP arena u Nikoziji sa početkom u 18 časova po lokalnom, odnosno 17 časova po srednje evropskom vremenu. Četiri dana kasnije, 27. marta, od 19:10 časova „hrabri sokoli“ se sastaju sa najboljom selekcijom Turske.