Tumbaković: Ja se nadam da će igra da bude mnogo bolja nego na Kipru, mora da bude bolje

0
483
Foto: Reprezentacija.me

Kada trener kaže da bi jednu utakmicu “trebalo što prije zaboraviti” onda ne mora ni da ulazi u detalje i obrazlaže mnogo – kratko i jasno, nije zadovoljan onim što je njegov tim prikazao.

To, zapravo, da znači da je vidio više loših nego dobrih strana.

Takav je, čini se, slučaj i sa Ljubišom Tumbakovićem, na osnovu njegove kratke analize utakmice na Kipru, a uoči sjutrašnjeg meča sa Turskom u Podgorici.

“Nismo vidjeli ni dio onoga što želim od ove ekipe, ali je dio našeg plana ispunjen”, rekao je Tumbaković.

“Šansu su dobili igrači koji, po našem mišljenju, nisu imali dovoljnu minutažu u prethodnom periodu. Vidjeli smo detalje – na koga možemo, a na koga ne možemo da računamo. Ako je taj cilj ispunjen, onda je meč sa Kiprom imao neku svoju svrhu”.

Naredni rival je jači od Kipra, meč se igra na domaćem terenu, energija i motiv trebalo bi da budu jači i veći…

Rezultat i jeste i nije u prvom planu na sjutrašnjem meču, kao što nije bio ni na Kipru…

“Ne postoji nijedan trener, koji ne voli da pobijedi. Smisao mog rada je – rezultat, ali u jednom dijelu posla, koji moramo da obavimo, rezultat je, uslovno rečeno, u drugom planu. Mada, kod mene nije nikad, ali… Razmišljanje mora da ide u drugom pravcu – mi na Kipru nismo napravili ništa što mi radimo dvije godine…”, kazao je Tumbaković.

Crna Gora će biti oslabljena, neigranjem Stevana Jovetića, pitanje je i da li će Stefan Savić biti na terenu.

Rival opasan, u procesu stvaranja novog tima, sa mnogo kvalitetnih igrača na terenu i legendarnim Mirčeom Lučeskuom na klupi.

“Ja se nadam da će igra da bude mnogo bolja nego na Kipru, mora da bude bolje. Pokušaćemo da se nametnemo nekim svojim kvalitetima protiv tima, koji želi da ostvari dominaciju i posjed., i koji ima jednog sjajnog igrača u napadu”, kazao je Tumbaković.