Tumbaković: Igramo takmičarsku utakmicu, ali i prijateljsku, bratsku

0
986
Foto: FSCG

Crna Gora sjutra veče dočekuje Srbiju u derbiju grupe 4 Lige nacija, a o tom meču na danšnjoj pres konferenciji govorili su selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten ,,hrabrih sokola“ Stevan Jovetić.

Selektor Tumbaković narednu utakmici vidi kao i svaku drugu u prethodnom periodu, kao priliku za osvajanje bodova uz dobru igru.

– Spremamo se kao za svaku utakmicu i želimo da taj nivo priprema podignemo na stručni momenat. To smo radili do sada, a radimo i u pripremi utakmice sa Srbijom, ne odstupamo od svog stila igra. Tako da nemamo neklih posebnih detalja koje bih izdvojio. Imamo dodatni motiv što igramo sa Srbije, reprezentacije koja je bila učesnik posljednjeg Svjetskog prvenstva. Ništa mimo toga posebno ne bih izdvojio, a što nije bilo vezano za neke prethodne utakmice koje su imale takmičarski karakter, objasnio je Tumbaković.

Selektor je prokomentarisao specifičnost duela sa Srbijom.

– Ova utakmica je počela da se igra na izvlačenju parova u Lozani. Sjedeli smo zajedno, delegacija iz Srbije i delegacija iz Crne Gore, a ako nešto nijesmo željeli ni mi ni oni, to je da igramo jedni protiv drugih u ovom takmičenju. Željelji smo da to bude u nekim drugim, prijateljskim okolnostima. Odigraćemo meč, ali se on igra par mjeseci. Hoću i želim da se ponašam kao profesionalac, da protiv Srbije igramo takmičarsku, a sa druge strane prijateljsku i bratsku utakmicu. Tako ću to i doživjeti. Takođe, ne postoji nijedan trener na svijetu koji kada izađe na zeleni pravougaonik ne želi da napravi rezultat. Tako ću se i ja ponašati, naravno u okvirima sportskog takmičenja i nadmetanja, istakao je selektor.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri sarađivao je i četiri godine sa Mladenom Krstajićem, selektorom Srbije. Tumbaković je bio prvi Krstajićev trener u Partizanu.

– Krstajića sam trenirao četiri godine i na cijeli njegov razvojni put kao fudbalera dijelom sam i ja uticao. Došao je kao neko što je šest mjeseci samo radio da bi ušao u prvi tim i da bi kasnije rezultatiralo jednom sjanom fudbalskom karijerom. Uporan je i vrijedan, ima sportsku inteligenciju, kao čovjek lako je raditi sa njim. Nastavio je drugim putem i on je jako kvalitetan u poslu kojim se bavi. Sad je selektor, kolega moj, sjajan je čovjek, a očekujem od njega da postane sjajan trener, rekao je Tumbaković.

Meč protiv Srbije može dosta toga definisati u grupi 4.

– Važna je utakmica, ali ne može da bude odlučujća. Stalno treba stvarati rezultat i ne gledati u onu drugu utakmicu. Ali, u istoj mjeri nekada zavisite i od drugih mečeva, kazao je selektor.