Tumbaković: Bugari imaju velike ambicije, Engleska je favorit grupe

0
341
Foto: FSCG

Ljubiša Tumbaković sa starim snagama kreće u novi izazov.

Na njegovom spisku od 28 kandidata za mečeve sa Bugarskom i Engleskom, na startu kvalifikacija za EURO 2020 nema nobvih imena.

“Uvijek pokušavamo da već definisanom spisku dodamo neke nove igrače, koji potencijalom mogu doprinijeti poboljašnju kvaliteta tima. Ipak, ovog puta nema novih imena, ali ima nekoliko mladih igrača koji kvalitetnom i potencijalom jačaju konkurenciju, što je veoma važno za takmičarske ambicije“, rekao je Tumbaković.

Crna Gora na startu, 22. marta, gostuje Bugarskoj, tri dana kasnije dočekuje Englesku.

“Početak je kvalifikacija i svi timovi ulaze u novo takmičenje sa velikim ambicijama, željama i ciljevima. U prve dvije utakmice igramo sa ekipom koja ima velike ambicije, a zatim protiv izrazitog favorita grupe. Bugari su u Ligi nacija, pogotovo u uvodnoj fazi takmičenja, bili odlični i upisali tri pobjede u prva tri kola. Definisali su grupu igrača koja je odigrala svih šest mečeva u Ligi nacija i napravili su kompaktnu ekipu. Organizovana su ekipa, znaju šta rade, ali nisu nepogrešivi, pa ćemo pokušati u Sofiji da iskoristimo šanse i ostvarimo pozitivan rezultat“, kaže selektor „sokola“.

Englezi su apsolutni favoriti u grupi…

“Biće to još jedna prilika da se napravi sjajna atmosfera koja će nam značiti puno u duelu sa ekipom koja je favorit grupe. Moramo odigrati mudro, koncentrisano i organizovano u duelu sa rivalom kakav je Engleska, sastavljenom od pojedinaca koji su standardni u svojim timovima i koji imaju kontinuitet igara što, nažalost, nije slučaj i sa našim timom” zaključio je selektor Tumbaković.

Reprezentativci Crne Gore pripreme za mečeve sa Bugarskom i Engleskom počinju u nedjelju u 18 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG.