Tumba pred Poljsku: Da ne bude zabune – nećemo se braniti sigurno, ali nećemo ni patiti ako bude neriješeno

0
1452

Fudbalska reprezentacija Crne Gore 26. marta dočekuje Poljsku, u petom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poljska je lider grupe sa 10 bodova, naša selekcija ima tri manje.

U razgovoru za „Sportklub“, selektor Ljubiša Tumbaković kazao je da bi svaki „pozitivan rezultat bio dobar“.

Poljska je daleko bolje rangirana od Crne Gore. Mi ćemo nastojati da stignemo do pobjede. To će nam biti primarni cilj. Ali, slažem se da bi svaki pozitivan rezultat bio veoma dobar, jer bi nas ostavio sa realnim izgledima da sanjamo o plasmanu na Mundijal. Da ne bude zabune – nećemo se braniti sigurno, ali nećemo ni patiti ako meč bude završen neriješeno. Fudbal je čudna igra. Recimo mi smo pobijedili kao gosti Dansku, osvojili smo bod protiv bolje rangirane Rumunije. Kada smo bili favoriti protiv Jermenije, vodili smo sa 2:0, igrali sjajno, a na kraju ostali bez bodova”, istakao je Tumbaković.

Poljska je najbolja selekcija u grupi, a Robert Levandovski zaštitni znak…

Kada se spomene Poljska, prva asocijacija je Levandovski. To je, naravno, razumljivo. Moji saradnici i ja bili bismo presrećni kada bi problem bio jedino Levandovski. Poljska ima sjajnu ekipu, desetak igrača ove reprezentacije igra u završnici Lige šampiona i Lige Evrope. Pokriveni su na svim pozicijama i nisu slučajno na čelu tabele u našoj grupi“, kazao je Tumbaković, naglasivši da je „Crna Gora selekcija kojoj je potrebno vrijeme“.

Pokazali su momci koje vodim da imaju potencijal. S druge strane, razumijem i navijače koji nemaju vremena i nemaju strpljenja. Oni žele rezultat. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da opravdamo njihova očekivanja“, naglasio je Tumbaković.

Selektor je kazao da još nije sigurno da će Mirko Ivanić debitovati u duelu sa Poljacima.

Još nije sigurno da li će biti sređeni svi papiri neophodni da on bude u konkurenciji za sastav tima”, rekao je Tumbaković.