Trener šampionskog RK Partizan : Osvojili smo titulu, branimo kup, sanjamo SEHA ligu !

0
683
RK Partizan - Tivat

Dejan Stjepčević, trener novog državnog šampiona u rukometu RK Partizan 1949 iz Tivta, govorio je za portal Crna Gora o uspjehu njegovog kolektiva, postignutog minule sezone.

Iako je klub osnovan davne 1949. godine, ovo je tek prva ligaška titula ? Prvi veliki trofej za vaš klub, kakvo je raspoloženje u klubu ?

U pravu ste. Ovo je najveći uspjeh u istoriji kluba kao i grada Tivta. Prvi put se dešava da grad Tivat ima državnog prvaka u nekom ekipnom olimpijskom sportu. Prethodne godine smo osvojili Kup Crne Gore, što je možda bilo i veće iznenađenje, nego osvajanje Lige Crne Gore ove sezone. 
Taj nam je trofej bio samo vjetar u leđa. 

Da li ste ostvarili sve prioritetne ciljeve ove sezone ?

Primarni cilj kluba za minulu sezonu bio je da se borimo za titulu i kup i da se pokažemo na Čelendž kupu, i možemo slobodno konstatovati da smo u tome i uspjeli. 

U Kup ulazimo kao prvaci države, što nas automatski svrstava u favorite, ali nam je jasno da je motivacija i kod nas i kod protivnika velika, i svjesni smo neće biti nimalo lako odbraniti trofej. Polufinale sa Mojkovcem će biti naporan meč, što dokazuju i ligaške utakmice koje su bile neizvjesne do samog kraja. 

Osam standradnih igrača nas je vodilo do titule prvaka države, koju smo zasluženo osvojili čak četiri kola prije kraja prvenstva. U preostalim mečevima pružili smo priliku igračima koji su imali manju minutažu, a koji predstavljaju budućnost kluba. 

Kako ste zadovoljni nastupima u Čelendž kupu ?

U Čelendž kupu nismo bili loši, pobijedili smo kiparski Spes, i tako ostvarili prvu pobjedu u Evropskim tamičenjima u istoriji kluba. Prezimili smo u Evropi, ali smo u osmini finala ispali od ekipe Valura sa Islanda, nakon velike borbe i dva neriješena rezultata. Kao domaćini smo primili više golova i to nas je koštalo prolaska u četvrtfinale. Pozitivna činjenica je da smo iz Evrope ispali, a da nismo bili poraženi. Nastupi u Čelendž kupu, osim što su bili odlično iskustvo za naše rukometaše, pomogli su nam da vratimo publiku i napunimo našu dvoranu. 

Ostvareni uspjeh dokaz je da je uprava kluba ozbiljno pristupila poslu ?

Formirana je nova uprava, koju čine nekadašnji rukometaši iz Tivta, a oni su uspješno radili na stvaranju boljih uslova za rad, a i na privlačenju mnogih spozora. Uprava je sa velikim ambicijama krenula u realizaciju projekta, a osnovni cilj bio je stvaranje stabilnog kluba koji će predstavljati grad Tivat, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou.

Da li planirate da ojačate igrači kadar za sledeću sezonu ?

Za sledeću sezonu računamo na dva ili tri pojačanja, koja bi vrlo brzo trebala da se uklope u postojeću ekipu, koja je izborila učešće u EHF Kupu, a koja je stvorila mogućnost igranja u SEHA Ligi, što je i jedan od najvećih ciljeva uprave i kluba. Klub ima i mlađe selekcije, a od ove godine je počela i škola mini rukometa za djecu od 5 do 10 godina. Još bi rekao da iza ovog uspjeha stoje sve generacije koje su prošle kroz klub i koje su nam velika potpora.

Titula je proslavljena na tivatskoj rivi, kako su građani reagovali ?

Titulu smo proslavili na tivatskoj rivi, a šampionski autobus obišao je veliki broj ulica Tivta, a cijela proslava obilježena je i vatrometom što je bilo iznenađenje za igrače i stručni štab, od uprave kluba. Građani su pozdravili rukometaše u velikom broju.