Todorović: Idemo sa ambicijom da pobijedimo svakoga!

0
215

Izabranici Bogdana Tanjevića nalaze se u Istanbulu gdje će u petak i subotu učestvovati na turniru na kojem će pored domaćina Turske, protivnik biti selekcija Ukrajine.

Marko Todorović smatra da je trenutno najbitnije da tempiraju formu za početak prvenstva.

“Kao i do sad i naredne utakmice ćemo iskoristiti da se što bolje spremimo. Pokušaćemo da pobijedimo, ali bitnije nam je da tempiramo formu za početak prvenstva. Nismo zadovoljni sa rezultatima, ali jesmo sa podizanjem forme koju smo ostvarili u Tuluzu. Očekujem bolju igru na turniru u Istanbulu. Malo vremena je ostalo i naša forma će biti još bolja.”

Crna Gora je u pripremnom periodu igrala sa Srbijom, Grčkom, Francuskom, Italijom od kojih je poražena, dok je pobijedila Belgiju.

“U Beogradu su nam bile prve prijateljske utakmice i tamo smo dobro igrali. U Tuluzu smo od Italije izgubili na jednu loptu, protiv Francuske je bila prilično loša utakmica za nas. Međutim, iz nje smo izvukli pouke što smo pokazali protiv Belgije, nismo ponovili greške i dobili ozbiljnu reprezentaciju”,kaže Todorović.

Do početka Eurobasketa i utakmice sa Španijom ostalo je još desetak dana.

“S obzirom da smo ušli u završni dio, najbitnije je da igramo što više. Mislim da intezitet treninga neće biti toliko jak kao što je bilo do sada, da bi svježi otišli na prvenstvo. Idemo sa ambicijom da pobijedimo svakoga.”

Crna Gora će u Klužu biti u grupi sa Španijom, Mađarskom, Hrvatskom, Češkom i Rumunijom.

“Ne posvećujemo previše pažnje gledajući rivale, već više našoj igri. Ako budemo radili stvari koje se traže od nas, ako budemo igrali na nivou koji želimo, onda neće biti problema, sve će zavisiti od nas”, završio je naš košarkaš.