Tičić: Želimo organizaciju EP u vaterpolu!

0
774

aleksandar ticic vpscgKonačno bi jedna medalja naše reprezentacije mogla da pokrene ozbiljne stvari u crnogorskom vaterpolu. Potpredsjednik Saveza Aleksandar Tičić najavio je u nedjelju za Arenu da će se uskoro krenuti sa ozbiljnim razgovorima na relevantnim adresama, koji bi mogli našoj državi da donesu domaćinstvo nekog velikog takmičenja.

 

– Dogovorili smo se predsjednik Saveza Srđan Kovačević i ja da krenemo intenzivno u razgovore sa Vladom Crne Gore, kako bi napravili strategiju gradnje bazena i širenja naše baze. Da Podgorica konačno dobije zatvoreni bazen, Budva da dobije otvoreni i Bar otvoreni ili zatvoreni, vidjećemo od mogućnosti opštine. Na taj način mogli bi stvoriti uslove da kandidujemo jedan od naših gradova za jedno veliko takmičenje, a ja mislim da bi to moglo biti Evropsko prvenstvo. Vidjećemo po kalendaru za koju godinu bi mogli da se kandidujemo, a za to trebaju uslovi i bez podrške Vlade ne može se ništa uraditi – kazao nam je Tičić.

 

Apsolutno zadovoljni

 

U VPSCG zadovoljni su urađenim na tek završenom Svjetskom prvenstvu u Barseloni.

 

– Apsolutno je Savez zadovoljan i ja kao njegov potpredsjednik. Biti drugi u svijetu je veliki uspjeh, iza nas su ostali evropski, svjetski i olimpijski prvaci, falilo nam je malo da dođemo do prvog mjesta, ali vidjeli ste da smo imali dosta težak raspored, od same grupe, pa preko teških mečeva sa Srbijom, Italijom i na kraju sa Mađarskom, gdje je ekipa bila dosta iscrpljena. Vidjelo se to na početku utakmice kada su loše otvorili i poslije je bilo teško stizati – ističe Tičić. – Ovo je veliku uspjeh i ono što nam daje snagu da ova ekipa i dalje napreduje i ide naprijed. Mi kao Savez ćemo sve uraditi da i ubuduće imaju ovakve uslove i budu ponos Crne Gore.

 

Perović pravi izbor

 

Sadašnji stručni štab donio je Crnoj Gori kontinuitet u plasmanima u polufinale na velikim takmičenjima.

 

– Ranko Perović je opravdao što smo ga izabrali, on je i na prvom njegovom takmičenju, na EP u Ajndhovenu, osvojio medalju, ove godine u Svjetskoj ligi treće mjesto i evo sada je vicešampion svijeta. Apsolutno mlad trener koji ima perspektivu. Njegovi potezi se do sada pokazuju kao ispravni, možda je na Olimpijskim igrama moglo bolje, ali to je bio splet okolnosti. Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i naša reprezentacija su najuspješniji sportski kolektiv koji imamo.

 

Dobra perspektiva

 

Rezultat iz Barselone dobar je signal u zaletu za Olimpijske igre u Riju 2016. Vjerovatno će Crna Gora tada igrati u drugačijem sastavu, ali će ambicije biti iste.

 

– Ovo je dosta mlada ekipa, imamo dva-tri iskusna igrača, vidjećemo, zavisi od koncepcije, razmišljanja samih igrača… Za sada nemamo najavu povlačenja bilo kog igrača, atmosfera je zaista sjajna, a naravno to će zavisiti od strategije i vizije selektora Perovića. Imamo perspektivu, sjajne i mlade igrače, tako da za budućnost ne treba da se plašimo – zaključio je Aleksandar Tičić, potpredsjednik UO VPSCG.