Teška povreda Jelene Vučetić, neophodna operacija

0
319

Jelena Vučetić na posljednjem treningu pred meč sa Slovačkom povrijedila je koljeno, zbog čega nije bila u sastavu za utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvom trenutku nije se znala težina povrede, a onda je juče stigao nalaz koji je pokazao da je naša košarkašica pokidala prednje ukrštene ligamente!

Jedna od težih sportskih povreda, koja iziskuje pauzu od nekoliko mjeseci, označila je da Jelena Vučetić ne samo da neće moći da zaigra u ova dva kvalifikaciona meča, već je za nju sezona završena.

Nevjerovatno”, sa dosta emocija u glasu kazala je Jelena Vučetić, potvrdivši Areni da je čeka duža pauza.

A, sve je izgledalo bezazleno.

Sve se dogodilo možda nekih desetak minuta prije kraja treninga, noć uoči utakmice sa Slovačkom. Odmah sam osjetila jak bol i znala da nešto nije u redu, ali sam se nadala da nije baš toliko ozbiljno. Ipak, potvrđeno je da su pokidani prednji ukršteni ligamenti, tako da ću duže biti van terena”, istakla je plejmejkerka Crne Gore.

Jelena Vučetić od prošle sezone nastupa za rusku Kazanočku, gdje je prošle sezone u domaćem takmičenju u prosjeku igrala 25 minuta i postizala 8,6 poena po meču. Ove sezone u ligi Rusije na devet utakmica ima prosjek 7,4 poena. Dolaskom u Podgoricu, neočekivano, umjesto o finišu sezone razmišlja o operaciji.

“Neophodno je da se obavi operacija. U ovom trenutku ne znam gdje ću to odraditi i kada, ali nadam se da će sve proteći u najboljem redu”, dodala je Vučetić za Arenu.

Mlada Novljanka, koja je igrala za Herceg Novi, Antivari, Palanku, Partizan, Vojvodinu i Pink Pečuj, dominirala je u mlađim selekcijama, ali je poziv za seniorsku reprezentaciju dobila tek 2014. godine kada je na spisak uvrstio Momir Milatović.

Za Crnu Goru debitovala je 18. juna 2014. godine u Helsinkiju, protiv Finske u kvalifikacijama, a odigrala je dva prvenstva Evrope (2015. i 2017. godine).

Nadam se da ću do narednog kvalifikacionog ciklusa, odnosno do novembra početi da treniram, a onda ćemo vidjeti kako će se sve odvijati nakon operacije”, naglasila je Vučetić.