Tamara Radunović – Rad i disciplina formula za uspjeh

0
954
Foto: FB / Tamara Radunović

U švedskom gradu Borlshalenu od 1. do 5. februara održan je deveti po redu Međunarodni turnir za žene Golden Girl Box Cup. Učešće su uzele takmičarke iz 26 zemalja, a među njima i dvije bokserke iz Crne Gore, tačnije iz BK Budva. Tim povodom za “Svet boksa” govorila je jedna od učesnica i jedna od najiskusnijih crnogorskih bokserki Tamara Radunović. Boks trenira pet godina i do sada je odboksovala malo manje od 60 mečeva.

Kakvi su utisci sa turnira u Švedskoj?

– Utisci su odlični, veoma sam zadovoljna svojim borbama, kao i organizacijom turnira i opštem utisku. A pogotovo rezultatom našeg tima.

Ko je činio ekipu BK Budva na minulom turniru?

– Ekipu BK Budva predstavljali smo trener Nikola Ružić, juniorka Bojana Gojković i ja u konkurenciji seniorki.

Ti si osvojila zlatnu medalju, kako je prošla Bojana Gojković?

– I Bojana je osvojila zlatnu medalju, tako da smo napravile uspjeh kakav smo samo mogli da poželimo. Mislim da su dvije zlatne medalje sa ovog izuzetno jakog turnira veliki rezultat kako za naš klub, tako i za crnogorski boks.

Koliko si mečeva odboksovala do zlatne medalje i koji je bio najteži?

– Boksovala sam u polufinalu protiv domaće bokserke Sofie Smit, koja je reprezentativka Švedske, a u finalu protiv Tanje Slinger iz Švajcarske. Svaka borba mi je bila teška na svoj način, svaki rival drugačiji. Ali ja se uvjek trudim da se prilagodim i odboksujem najbolje što mogu.

Da li si se ranije susretala sa djevojkama koje si pobjedila?

– Nisam, ovo je bio prvi put da sam ukrstila rukavice sa njima. Mada vjerujem da ćemo se sretati i u budućnosti.

Bio je ovo drugi veoma jak međunarodni turnir u dva mjeseca, šta je sljedeće?

– Sljedeći međunarodni turnir na kom ću učestvovati slijedi u martu u Mađarskoj. Do tada će sigurno biti nekih lokalnih mečeva.

Kakve su šanse za dobar plasman na Evropskom prvenstvu u Poljskoj koje nas očekuje u maju mjesecu?

– Spremam se za to takmičenje najbolje što mogu. Naporno treniram dva puta dnevno, ustajem u 5:00 da bih odradila jutarnji trening, zatim u večernjim satima odrađujem dvosatni trening u sali. Daću svoj maksimum kao i uvjek, a s obzirom da dolazim iz male zemlje vrlo često moram da ostavim duplo jači utisak na sudije kako bih uspjela da pobijedim. Ali to mi je dodatna motivacija da radim još jače i konačno se vratim sa medaljom.

Ko ti je najveća podrška kada je sport u pitanju?

– Moj trener i moja porodica. Uvijek su svim srcem uz mene.

Koji je tvoj najvažniji cilj u ovoj godini?

– Najvažniji cilj u ovoj godini mi je medalja sa Evropskog prvenstva a samim tim i plasman za Svjetsko prvenstvo koje će se održati sledećeg novembra u Nju Delhiju u Indiji.