Tamara Radunović: Daću sve od sebe za plasman na Olimpijske igre

0
217

Tamara Radunović je prošle godine na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj osvojila peto mjesto, a pomenuti plasman je bio ulaznica za ostvarenje sna, a to je plasman na Olimpijske igre u Japanu.

Prvu od tri prilike da se izbori za Tokio, Tamara će imati sredinom juna u Bjelorusiji, gdje se održavaju Evropske igre. Plasman u Minsk je obezbijedila osvajanjem petog mjesta na pomenutom šampionatu Evrope, a medalja iz Bjelorusije bi značila da Tamara Radunović ima obezbijeđeno mjesto na Olimpijskim igrama.

“Ne volim da obećavam, ne volim da se bavim prognozama. Riječ cilj kada se izgovori, nekako prestaje da bude cilj. Iskreno, vjerujem u rad i velika odricanja. Maksimalno povjerenje imam u trenera Nikolu Ružića. Do sada smo učestvovali na Kupu nacija u Somboru, prestižnom turniru “The Golden Girl” u Borasu, Evrokupu u Bijeljini. Uskoro ću se boriti na “Beogradskom pobedniku” i od srca se radujem pomenutom turniru jer je u pitanju jedan od najpoznatijih i najprestižnijih evropskih i svjetskih takmičenja”, naglasila je Tamara Radunović za Sport Klub.

“Do Evropskih igara u Minsku, svako takmičenje i svaki međunarodni turnir će biti prilika da vidim gdje se nalazim u odnosu na potencijalne rivale, da se upoznam sa kvalitetima i manama djevojaka protiv kojih ću se boriti u kategoriji od 57 kilograma. Da li mogu do medalje u Minsku? Da li mogu da izborim mjesto na Olimpijskim igrama? Rekla sam na početku da sam osoba koja ne voli da daje obećanja. Ono što mogu da kažem je da ću dati sve od sebe, na svakom treningu, na svakom takmičenju prije, kao i na Evropskim igrama, na koje ću uvjerena sam otići u top formi. Želim da u Minsku, posle svakog meča, pogledam u ogledalo ili trenera Ružića u oči i kažem više od ovoga nisam mogla. Da li će to biti dovoljno za plasman na Olimpijske igre? Ljudski i sportski je nadati se da hoće”.

Tamara Radunović će na Evropskim igrama u Minsku morati da osvoji medalju kako bi osigurala vizu za Japan. U slučaju da se to ne dogodi, do kraja godine će imati još dvije prilike. Radunovićeva će učestvovati na Evropskom šampionatu u Španiji i Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a uslov za Olimpijske igre ja na svakom od navedenih takmičenja isti – medalja.

“Zajedno sa trenerom Nikolom Ružićem treniram tri puta dnevno. Maksimaln rad i maksimalna odricanja su sa fokusom na Evropske igre u Bjelorusiji. Ne želim da razmišljam o drugoj, trećoj ili eventualno četvrtoj prilici za plasman na Olimpijske igre. Ponavljam još jednom, želim da pružim maksimum, da na svakom treningu i meču dam sve od sebe. Očekujem da u top formi budem na Evropskim igrama, a uz malo sportske sreće, uz pomenuta odricanja i vjeru u sebe i rad, nadam se najboljem. Iluzorno je trošiti riječi koliko bih bila srećna kada bih uspjela da izborim plasman na Olimpijske igre u Japanu.”, naglasila je Tamara Radunović.