Svečana akademija ŽRK Budućnost: Uručena priznanja vječnim legendama kluba

0
455
Foto: Dejan Starčević / ŽRK Budućnost

Večeras je na svečanoj akademiji u “Crnogorskom narodnom pozorištu” u Podgorici obilježen jubilej 70 godina postojanja ŽRK Budućnost. Sve je počelo 13. februara 1949. godine kada je u prvom istorijskom meču poražen Jug iz Dubrovnika rezultatom 5-2.

Foto: Dejan Starčević / ŽRK Budućnost

U nacionalnim, regionalnim i evropskim takmičenjima, najveći crnogorski klub osvojio je ukupno 65 trofeja, a oni najvažniji, evropski, osvojeni su u novijoj istoriji kluba.

Sedam decenija kluba prikazano je kroz dokumentarni film Blagote Marunovića i Centra za multimedijalnu produkciju (CEZAM). Kroz dokumentarac, o Budućnosti su pričali bivši predsjednici, treneri, igračice i navijači kluba. Svečanosti je prisustvovao predsjednik evropske rukometne federacije EHF – Mihael Viderer, kome je predsjedica kluba Radmila Petrović i uručila zahvalnicu.

Foto: Dejan Starčević / ŽRK Budućnost

Na završnom dijelu svečanosti, najveća klupska priznanja je dobilo šest legendi – Zvijezde Budućnosti su postale Svetlana Antić, Ljiljana Vučević, Olga Sekulić, Maja Bulatović, Bojana Popović i Milena Raičević, koje su postigle najveće uspjehe u bogatoj istoriji crnogorskog rukometa.