Suad Šehović: Nemamo iluziju da nas čeka lak zadatak u ligi

0
570
Foto: KK Budućnost Voli

Suad Šehović je na startu Super lige, u pobjedi nad Sutjeskom 76:68 u Podgorici u srijedu, podsjetio da je jedan od najdominantnijih igrača domaće lige. Kao u prethodna tri finala nacionalnog šampionata, protiv Sutjeske je preuzimao odgovornost u situacijama kada bi rival prijetio. Na kraju, u trijumfu favorita i branioca titule, ubacio je 21 poen za 24 minuta na parketu. Trojke je šutirao 10-7!

Sutjeska se pokazala kao odličan protivnik, energičan i agresivan, koji ima odlične pojedince i igrače sposobne da pronalaze individualna rješenja u napadu. Mi smo bili objektivno umorni, fizički i psihološki, nakon velikog trijumfa u finalu ABA lige. Osjetio se izostanak Gibsona u rotaciji. Zato je ovaj trijumf važan, samo tri dana nakon istorijske pobjede”, kazao je Šehović za Arenu.

Budućnost Voli protiv Sutjeske prelomila je meč tek u posljednjih pet minuta duela. Nikšićani su promašili dva zicera u 35. i 36. minutu za potpuni preokret i vođstvo, promašivali bacanja u nizu… Aktuelni šampion bio je dovoljno iskusan da to kazni, za mirnu završnicu utakmice.

“Dobro je da je ovaj meč bio težak za nas. Bio nam je potreban kao podsjetnik da nas čeka deset teških mečeva u ligaškom dijelu Super lige, koja je najkvalitetnija do sada. U takvoj situaciji, moramo biti “prisutni”, sa maksimumim fokusom u svim duelima. Na premijeri ga nijesmo imali, ali to je razumljivo”, kazao je Šehović.

Konačno, ambicija u ligaškom dijelu već je jasna.

Prednost domaćeg terena u plej-ofu i eventualnom finalu nam je izuzetno važna. Zato smo postavili jasan cilj, da ostvarimo prvo mjesto u ligi pred plej-of. Nemamo iluziju da nas čeka lak zadatak, nadamo se boljoj partiji već u subotu protiv Lovćena”, istakao je Šehović.

Na oporavak beka Gibsona će se vjerovatno još pričekati, s obzirom na ozbiljnost povrede tricepsa šuterske ruke. Mladi bek Starovlah odlično ga je odmijenio protiv Sutjeske (deset poena bez promašaja, dva skoka i jedna asistencija), sa ukupno 16 indeksnih poena za 15 minuta na parketu.

Budućnost Voli ima kvalitet u rotaciji koji je prijeko potreban u ritmu mečeva subota srijeda, do plej-ofa domaćeg prvenstva.