Strijelci iz Berana u posjeti COK-u

0
703
cok.me

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i potpredsjednik Andrija Popović danas su se, na zahtjev predstavnika Streljačkog saveza Berana, susreli sa mladim strijelcima iz ovog grada.

Tim povodom, Crnogorski olimpijski komitet su posjetili predsjednik Streljačkog saveza Berane Željko Obadović, sekretar Željko Božović, kao i Nemanja Obradović (član streljačkog kluba „Donje Luge” iz Berana) i Miloš Božović (član SK „Berane”).

Predstavnici beranskih strijelaca upoznali su čelnike COK-a sa rezultatima koje posljednih godina ostvaruju njihovi strijelci, ističući posebno zadovoljstvo postizanjem državnih rekorda u nekoliko kategorija, prije svega nacionalnim rekordom u juniorskoj i kadetskoj kategoriji koji je, na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Mariboru, postavio Nemanja Obradović.

Da se radi o talentovanim sportistima najbolje govori podatak da je Miloš Božović, u izboru Streljačkog saveza Crne Gore, proglašen za najboljeg crnogorskog strijelca u 2016. godini, dok je Nemanja Obradović dobio priznanje za najperspektivnijeg mladog strijelca u Crne Gore za 2016. godinu.

Božović i Obradović su iskazali posebno interesovanje za učešće na predstojećim Igrama malih zemalja u San Marinu, gdje vide svoju šansu za ostvarivanje dobrog rezultata i gdje očekuju da budu najozbiljniji kandidati za visok plasman. Smatraju da bi ovim dodatno afirmisali streljački sport u Crnoj Gori, a to bi ujedno bila i prilika da se pripreme za učešće na Igrama malih zemalja Evrope 2019. godine, čiji će domaćin biti Crna Gora.

Željko Obadović, predsjednik Streljačkog saveza Berana zahvalio je predsjedniku i potpredsjedniku COK-a na prijemu, izrazio uvjerenje da je ovo samo početak odličnih rezultata novog talasa crnogorskog streljaštva i istakao da je za uspjehe poput ovog bio potreban veliki trud svih struktura uključenih u ovaj sport.

Predsjednik COK-a uputio je čestitke ovim mladim sportistima na rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu, poželo im puno uspjeha na svim predstojećim takmičenjima i istakao da o njihovom kvalitetu najviše govore sami rezultati i dobijena priznanja. Predsjednik Simonović je rekao da će COK, u saradnji sa Streljačkim savezom Crne Gore, pokušati da se izađe u susret i ovim mladim i talentovanim sportistima omogući nastup na Igrama u San Marinu.