Stonoteniserke u četvrtfinalu Balkanskog prvenstva

0
171

Crnogorske stonoteniserke izborile su plasman u četvrtfinale Balkanskog prvenstva u Podgorici.

Naše stonoteniserke u sastavu Ivona Petrić, Snežana Ćulafić, Andrea Bajović i Saša Vuletić u grupnoj fazi ostavrile su učinak od dvije pobjede i poraza. Slavile su nad Sjevernom Makedonijom (3:0) i Albanijom (3:2), dok su izgubile od Srbije – 3:0.

Naše stonoteniserke u četvrtfinalu igraće protiv Rumunije.

“Danas smo ostvarile dvije pobjede i jedan poraz. Zadovoljne smo svojom igrom, s obzirom na to da smo u grupi imale ekipu Srbije, koja je znatno boje rangirana od nas. Od njih smo izgubili 3:0, međutim, ekipu Albanije smo savladali 3:2, gdje sam imala čast da pobijedim odlučujući meč. Ekipu Makedonije smo pobijedili 3:0, i time obezbijedile drugo mjesto u grupi i prolazak u četvrtfinale. Čestitam mojim koleginicama na dobroj igri, nadam se da ćemo ovako nastaviti i sjutra.“, rekla je Snežana Aleksić.

Stonoteniseri, u izuzetno jakoj grupi, nijesu uspjeli da se uključe u ozbiljniju borbu za visok plasman. Irfan Čekić, Filip Radulović, Alan Jašarović i Bojan Cubović počeli su prvenstvo porazom od Slovenije (3:1), Grčke (3:1) i u posljednjem kolu od Srbije (3:0).

Danas se takmičenje nastavlja završnim borbama u ekipnoj konkurenciji.