Stojković: “Milijaš mi rekao da ne pametujem, vodim ga na ručak”

0
272
Izvor: FK Crvena zvezda

Desni bek Crvene zvezde i reprezentativac Crne Gore Filip Stojković kaže posle pobjede nad Čukaričkim (3:0) da je veoma važno to što je ekipa sačuvala koncentraciju i nije primila gol.

“Čukarički je ušao agresivno u meč, takav je njihov stil igre. Htjeli su svojom borbenošću da nas poremete, ali nismo im to dozvolili. Dali smo rano gol, imali smo nekoliko prilika da meč praktično završimo u prvom poluvremenu, ali nismo ih iskoristili. Zato smo u drugom dijelu igre postigli još dva pogotka i nije bilo dileme oko pobjednika ni u jednom momentu“, rekao je Stojković za SK i dodao:

“Veoma nam je bitna ova pobjeda, ovo nam je neka vrsta potvrde posle pobjede nad Spartom, jer je prošlo jako malo vremena od tog susreta. Najbitnije je da smo pobjedili i da smo pokazali karakter. Nismo primili gol, što me zaista mnogo raduje. Za to je zaslužna čitava ekipa, počevši od napadača, ali moram da istaknem i nas četvoricu u poslednjoj liniji, mislim da smo odradili dobar posao“.

Na asistenciju Milijaša u 81. minutu Stojković je postigao svoj prvi gol za Crvenu zvezdu.

“Rekao mi je Milijaš da ne pametujem mnogo i da samo trčim. Poslušao sam ga i na kraju uspio da postignem gol. Zaista sam presrećan, dao sam prvi gol i to na našem stadionu, pred našim navijačima. Ovaj osjećaj ne može da se opiše. Moraću da vodim kapitena na ručak da mu se zahvalim. Odmah po izlasku sa terena rekao sam da svoj gol posvećujem Branku Jovičiću. Svima nam je mnogo teško što je doživio povredu, uz njega je cijela ekipa i želimo mu svi što brži oporavak“.

Već za tri dana izabranike Vladana Milojevića očekuje novo odmjeravanje snaga, ovoga puta sa Radnikom u Surdulici.

“Kao odbrambenom igraču mnogo mi je važnije što nismo primili pogodak danas, ali ne mogu da sakrijem radost što sam ja uspio da postignem gol. Odgovara mi ovakav rasplet događaja i nadam se da će se ponoviti. Sada nam slijedi priprema za naredni meč u Surdulici koji je ponovo jako brzo. Navikli smo se na jak ritam i česte mečeve i vjerujem da to mojoj ekipi neće predstavljati problem“, zaključio je Stojković za Sport Klub.