Stipendije za rukometašice: Potpisan ugovor između COK-a i Rukometnog saveza (FOTO)

0
551
Foto - Filip Filipović

Crnogorski olimpijski komitet i Rukometni savez Crne Gore potpisali su danas ugovor o stipendiranju 11 naših talentovanih rukometašica.

U pitanju su stipendije koje COK dodjeljuje sportistima, koji su kandidati za odlazak na Olimpijske igre.

Foto – Filip Filipović

U pitanju su mlade rukometašice, Đurđina Jauković, Đurđina Malović, Ema Ramusović, Itana Grbić, Dijana Ujkić, Ivona Pavićević, Tatjana Brnović, Enisa Đoković, Anastasija Babović, Nikolina Knežević i Ivana Godeč.

Pomenute djevojke dobijaće mjesečnu stipendiju u iznosu od 250 do 300 eura.

U slučaju boljih rezultata muških mlađih selekcija, predsjednik Simonović obećao je isti tretman i stipendiju koja u tom slučaju neđe izostati. To je potvrdio i predsjednik RSCG Zoran Radojičić.

Pomoć koja je obezbijeđena vjerovatno neće biti presudna u ostvarenju vrhunskih rezultata, ali će sigurno biti dodatna motivacija da naši sportisti nastave dobro da rade i vjeruju da ove institucije vode računa o njihovom napretku i daljoj karijeri.

Uz to, ovo je dokaz da COK i Rukometni savez neće tako lako dopustiti da Crna Gora izgubi svoje bisere.

Foto – Filip Filipović

“Predložićemo i da se kadetska vaterpolo reprezentacija nagradi za osvajanje titule prvaka Evrope. Što se tiče pomoći konkretno ovo se već pokazalo kao dobra stvar za sve naše sportiste, korisnike ovih stipendija. Mi smo prepoznali ovih 11 mladih rukometašica kao nekoga ko će biti nosilac igre u ovom i narednim olimpijskim ciklusima. Njih su opredijelili postignuti rezultati kroz dosadašnje nastupe. Izuzetno me raduju i uspjesi drugih selekcija, konkretno primjer mladih košarkaša koji su nas obradovali istorijskim srebrom. Takođe, tri pobjede seniora na Eurobasketu za mene su još jedan dokaz da se kvalitetno radi i na to se mora gledati kao uspjeh. Tu je i karate, i posebno mi je drago što je konačno uvršten kao olimpijski sport”, kazao je Dušan Simonović.

Foto – Filip Filipović

Ove dvije organizacije pažnju su usmjerile ka još jednom cilju– da se na Mediteranskim igrama u Taragoni naredne godine, zajedno pojave i ženska i muška selekcija.

Bila bi to velika stvar jer bi muška reprezentacija, kroz učešće na takmičenjima, imala što kvalitetniji ciklus priprema za Olimpjske igre u Tokiju:

„Zahvaljujem se COK-u i predsjedniku Simonoviću na naporu koji su uložili po ovom pitanju. Jako nam je važno da se obje selekcije nađu na Mediteranskim igrama, posebno je to važno za mušku reprezentaciju. Ova generacija je ona od koje se mnogo toga očekuje a mi ćemo, kroz ovakve turnire, zbog kalendara takmičenja, moći da im priuštimo što veći broj kvalitetnih utakmica. To je sve u cilju da se naše obje reprezentacije nađu na Igrama u Tokiju. Procjena je da ova generacija rukometaša to može da ostvari“ – rekao je Zoran Radojičić, predsjednik RSCG.

Foto – Filip Filipović

Podsjetimo, COK svojim planom i programom za brigu o mladim sportistima do sada učestvuje u stipendiranju atletičara, džudista, karatista, jedriličara, tenisera a u kolektivnim sportovima vaterpolista i rukometašica.Riječ je o stipendijama koje COK dodjeljuje sportistima, koji su kandidati za odlazak na Olimpijske igre.