Stijepović: Sutjeska u srcu, Torpedo veliki iskorak u karijeri

0
840
Foto: F.C. Torpedo Kutaisi

Crnogorski fudbaler Nikola Stijepović nakon sedam godina provedenih u ekipi Sutjeske i šest mjeseci u albanskom prvoligašu Kastriotiju karijeru nastavlja u dresu gruzijske ekipe Torpedo Kutaiši.

Za naš portal govori o novom klubu i saigračima, očekivanjima  kao i tome šta je za njega predstavljala Sutjeska.

Foto: F.C. Torpedo Kutaisi

Da li si imao već neke informacije o zemlji i novom klubu Torpedu?

Iskreno nijesam imao puno informacija o timovima iz gruzijske lige, ali sam znao da se ovdje igra veoma dobar fudbal. Ono što bih istakao jeste da su me saigrači i stručni stab dočekali jako prijatno i pozitivno. Mogu reći da sam jako zadovoljan, s obzirom da je tek početak.

Raskinuo si ugovor sa timom Kastrioti gdje si trebao da ostaneš do juna mjeseca. Pošto se sve dogodilo jako brzo koja su tvoja očekivanja od nove sredine?

Za tim iz Albanije sam odigrao 17 utakmica i za mene predstavlja jedno novo iskustvo, ali je ovo ponuda koja se ne odbija. Siguran sam da predstavlja veliki iskorak u mojoj karijeri. Već nekoliko dana sam ovdje i uvjerio sam se da se radi o jakom klubu sa ozbiljnim radom i koji će mi sigurno pomoći da još više napredujem. Pružena mi je velika šansa da se pokažem u ovom klubu, tako da je na meni da tu šansu iskoristim. Najvažnije je da sam fokusiran od prvog dana i da svakodnevno dajem svoj maksimum kako na treninzima tako i na utakmicama.

Foto: F.C. Torpedo Kutaisi

Nezaobilazno je pomenuti Sutjesku iz Nikšića gdje si proveo sedam godina i odigrao preko 200 zvaničnih utakmica. U kakvom sjećanju je na tebe ostavio matični klub?

Iako sam otišao Sutjeska mi mnogo znači. Prošao sam sve mlađe selekcije i stigao do prvotimca. Proveo sam sjajne godine, uključujući osvojene trofeje. Imali smo uvijek bezuslovnu podršku navijača tako da je bilo jako dobro igrati u takvoj atmosferi. S druge strane, stekao sam brojne prijatelje među saigračima. Sada kad sve sagledam uvjek će mi ovaj klub ostati u srcu i lijepom sjećanju.

 

Torpedo Kutaiši startovaće sezonu početkom marta, a osigurali su kvalifikacije za Ligu Evrope.