Stevan: Od najsrećnijeg momka protiv Rumunije, do najtužnijeg protiv Danske

0
313
Reuters

Fudbaleri Crne Gore završili su kvalifikacije za Mundijal na trećem mjestu u grupi, nijesu se plasirali ali su osvojili srca svih navijača.

 

Naši momci su nam vratili vjeru u fudbal. Vratili su publiku na stadion, zaživio je kult reprezentacije a najljepše od svega je što je sve to djelo mladih momaka koji će u godinama što dolaze sa istom željom, ljubavi i požrtvovanosti braniti boje Crne Gore kod kuće i na strani.

Koliko god je sve ovo što su napravili djelo jedne homogene grupe, moramo izdvojiti vođu iste. Stevan Jovetić je postao novi Mirko Vučinić, odnosno novi kapetan crnogorske lađe koja je propustila da se “usidri” u Rusiji. Međutim, sljedeća velika takmičenja su, čini se, nikad bliže…

“Teško je pronaći prave riječi u ovakvim situacijama…Koliko je samo rada,truda,želje,znoja i krvi bilo potrebno da se dođe do situacije da se u poslednje dvije utakmice boriš za baraž ili eventualno direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. I onda se sve to sruši u sekundi zbog nečega na šta ne možes da utičeš. Koliko sam samo čekao ovako nešto, to samo ja znam…Od najsrećnijeg momka na svijetu protiv Rumunije do najtužnijeg protiv Danske. Mogao bih da pišem do sjutra ali osjetio sam potrebu da bar ukratko ovo podijelim sa vama. Ponosan sam na ove momke koji su pokazali da smo izrasli u reprezentaciju koja je strah i trepet svima! Veliko hvala navijačima koji su bili uz nas uprkos porazu” – emotivno se izrazio Stevan Jovetić preko svog Instagram profila.

Instagram – screenshot

Emociju je izrazio i naš “Terminator” koji je svoj posao odradio besprekorno u svakom meču kroz ove kvalifikacije – Stefan Savić.

Instagram – screenshot