Stevan Jovetić: Idemo da pobijedimo

0
424

Najbolji crnogorski fudbaleri trenirali su sinoć na stadionu “Rajnpark” u Vaducu, gdje će večeras u 20.45 protiv domaćeg Lihtenštajna igrati drugu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Uoči treninga, Stevan Jovetić, jedan od fudbalera koji će početi današnju utakmicu, odgovarao je na pitanja lokalnih novinara.

Došli ste ovdje da pobijedite? Koliko će ova utakmica biti teška za vas?

“Spremni smo, ali očekujemo i dobrog protivnika. Gledali smo isječke sa njihovih utakmica i sigurno je da se radi o dobroj ekipi. Ipak, mi imamo svoj cilj i želimo tri boda. Poštujemo domaćina, ali idemo da pobijedimo”.

Da li postoji opasnost da, možda, potcijenite Lihtenštajn?

“Ne postoji. Ova utakmica je jako bitna, jer možemo puno da izgubimo i siguran sam da ćemo ući maksimalno spremni i skoncentrisani. 

Da li možda već razmišljate o utakmici sa Austrijom?

“Ne. Pred nama je trening, pa utakmica sa Lihtenštajnom. Nakon toga imamo puna tri dana da se spremimo za meč sa Austrijom. Skoncentrisani smo samo na Lihtenštajn”.

Koje ekipe su najveći kandidati za plasman na Evropsko prvenstvo?

“Mislim da su Rusija i Švedska favoriti, ali vjerujem da su Crna Gora i Austrija više nego konkurenti za plasman na Euro”.

Koji je recept za pobjedu protiv Lihtenštajna? Da li je to možda rani gol?

“Moramo ući žestoko u meč, jer želimo da nametnemo svoj stil igre. Naravno da bi bilo mnogo lakše ako postignemo rani gol jer bi, kako vrijeme bude prolazilo, sigurno dobili na samopouzdanju pa bi sve bilo mnogo lakše”.

Šta ste zaključili iz analize igre Lihtenštajna?

“Vidjeli smo da su opasni ako im se da prostora da igraju. Znaju da igraju i ako im mi to omogućimo sigurno će pokušati da se nadigravaju. Potrudićemo se da držimo loptu u svom posjedu i diktiramo tempo meča”.  

 

 

Vijesti