Stefan Mugoša: Nismo zaslužili poraz od Poljske

0
1516
FOTO: FILIP ROGANOVIĆ

Poljska je prošla, a kod crnogorske fudbalske javnost osjećanja su i dalje pomiješana.

Naročito kod Stefana Mugoše, koji je postigao prvi gol u dresu reprezentacije Crne Gore, ali nije imao sreće da njegov sjajan udarac glavom u 63. minutu – pravo u mrežu Fabijanskog – doprinese pozitivnom rezultatu.

“Stvarno šteta, i četiri dana  nakon  utakmice premotavam film, emocije su pomiješane. Zaista sam srećan zbog  gola, jer je prvi pogodak u dresu nacionalne reprezentacije veliki momenat za svakog fudbalera na svijetu, a sa druge strane, tužan sam zbog poraza. Živio sam za ovu utakmicu, i ja i moji saigrači, koliko smo samo pehova imali prije početka. Na kraju, za sve ono što smo pružili na terenu, protiv izuzetno jakog protivnika, mislim da nismo zaslužili da izgubimo”, kaže Mugoša.

Napadač njemačkog Karlsruea morao je mnogo da „radi” kako bi zaslužio prvi gol u seniorskoj reprezentaciji.

FOTO: Vedran Ilić

Debitovao je juna 2015. u prijateljskom meču sa Dancima, odigrao još 12 utakmica, bilo sa klupe ili kao starter, zimus je mijenjao i klub da bi se izborio za veću minutažu i popravio status u reprezentaciji, a Tumbakoviću se nametao i prošle godine u duelu „A” i „B” reprezentacije.

Kada ste napadač, računaju se uglavnom (ili samo) – golovi, a Mugoša je protiv Poljske dočekao svoj momenat…

“Mislim da je ključ minutaža u klubu. Kada igram, imam i samopouzdanje, što nije baš slučaj kada sjedim na klupi. Dobro igram u Karlsrueu, dobro se osjećam, mislim da sam to pokazao i protiv Poljske, ne samo zbog  gola – dosta sam trčao, borio se”.

O golu protiv Poljaka, kazao je uz osmjeh:

“Kojašević je toliko dobro centrirao da nisam imao gdje sa loptom nego u gol”!

Kvalifikacije su tek na polovini, prave borbe tek slijede…

“I dalje smo u dobroj poziciji u odnosu na sve rivale iz grupe za 2. mjesto, dočekujemo Jermeniju, Rumuniju i Dansku. Neće biti lako ni protiv koga, ali borićemo se do posljednjeg atoma snage kako bi se plasirali u baraž. Mislim da smo spremni da obradujemo navijače, naročito kada budemo kompletniji”, zaključuje 25-godišnji Mugoša.