Stefan Čavor: Nećemo se predati, igraćemo maksimalno!

0
646

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Zagrebu sa Njemačkom utakmicu prvog kola C grupe Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Prvi rival crnogorskih rukometaša je zvanični šampion Evrope i jedan od favorita za medalju.

Reprezentacija Njemačke je aktuelni prvak Evrope i ima 16 odličnih igrača. Biće teško igrati protiv njih, to nam je prva utakmica. Sigurno da je njima bitno kako će otvoriti šampionat, ali i nama. Peh je bio povreda Simića pred polazak, ali ćemo dati sve od sebe. Nećemo se predati, igraćemo maksimalno.” – kazao je Stefan Čavor.

Crnogorska selekcija nastupiće bez golmana Nebojše Simića i lijevog beka Vuka Borozana.

Njemačka, nije mogao da bude teži protivnik, a generalno je uvijek početak težak na velikom takmičenju. Od starta nijesmo imali sreće zbog povreda, ali daćemo sve od sebe i pokušaćemo da ostvarimo svoj cilj i izborimo se za pobjedu.” – poručuje Marko Lasica.

Crnogorska reprezentacija u Hrvatskoj četvrti put nastupiće na šampionatu, a na prethodna trie nije uspjela da ostvari pobjedu. U Norveškoj 2008. remi sa Rusijom bio joj je dovoljan za drugu fazu, dok je šampionat u Danskoj, šest godina kasnije, kao i 2016. u Poljskoj završila u grupi sa tri poraza.

Duel u Zagrebu počeće u 17 sati i 15 minuta. U drugom meču te grupe rivali će biti Slovenija i Makedonija.

Crna Gora u ponedjeljak igra sa Makedonijom, a grupnu fazu završava duelom sa Slovenijom, u srijedu, 17. januara.