Staniša Mandić: Vratiću se jači i bolji!

0
1838
FOTO: BORIS PEJOVIĆ

Šta se dešava sa Stanišom Mandićem pitaju se mnogi koji prate fudbal. Momak koji je rođen 27. januara 1995. godine u Herceg Novom sa reprezentacijom Srbije je osvojio Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Srbija je tada u velikom finalu pobijedila Brazil sa 2:1. Gol odluke je postigao Nemanja Maksimović koji je nedavno iz Astane prešao u Valensiju, a strijelac za Srbiju je bio i Staniša Mandić.

U tom trenutku, spominjala se čak mogućnost da Mandić postane novi član Rome, ali do realizacije transfera nije došlo.

Staniša Mandić je branio boje Srbije na Evropskom šampionatu za igrače do 19 godina u Mađarskoj. Bio je strijelac odlučujućeg gola protiv Bugarske, kojim je Srbija stigla da polufinala. Međutim, uspijeh koji je ostvarila selekcija koju je vodio Ljubinko Drulović i koja je postala prvak Evrope u Litvaniji nije ponovljen, s obzirom da je Srbija u polufinalu poražena od Portugalije posle penala.

Izvor: You Tube

 Mandić je kao junior igrao za Vojvodinu, Rad i Čukarički. Od 2013. godine je u seniorskom pogonu Čukaričkog sa kojim je stigao do prvog trofeja u istoriji kluba. Podsjećanja radi Čukarički je u sezoni 2014/2015 slavio u finalu protiv Partizana sa 1:0.

Samo dva mjeseca posle osvajanja Svjetskog šampionata, Staniša Mandić je donio odluku da dres sa državnim grbom Srbije, zamijeni dresom sa državnim grbom Crne Gore. Podsjećanja radi, Mandić je prihvatio poziv tadašnjeg selektora Crne Gore, Branka Brnovića, nakon što se nije našao na spisku mlade reprezentacije Srbije. Za Crnu Goru je odigrao četiri utakmice.

“Život nam otvara mnoge prilike za ostvarenje naših snova i kaže se da nam zapravo nudi onoliko prilika koliko ih mi želimo. Kako odrastamo i starimo, često žalimo za tim propuštenim prilikama. U životu je potrebno vjerovati u sebe, rizikovati, gubiti i pronalaziti sreću, učiti iz iskustva, cijeniti sjećanja i spoznati kako je svaki korak važan. Ali potrebno je biti spreman napraviti korak. Život je prekratak da biste čekali. Svaki dan je nova prilika da promijenite svoj život. Svako veliko dostignuće počinje s odlukom za započinjanje. Vjerujte onom malom glasu unutar vas koji kaže “Šta bi bilo kad bilo” i onda učinite to. Bićete iznenađeni koliko puta taj ‘Šta bi bilo kad bilo” uspije. I niste obavezni uvijek uspjeti. Ali ste obavezni nastaviti pokušavati, dajte sve od sebe svaki dan i svaki dan ćete biti bolji od juče”, napisao je Mandić tada na svom Instagram profilu.

Foto: Vijesti

Dvije godine kasnije, trener Čukaričkog Nenad Lalatović je saopštio da ne računa na Stanišu Mandića kada je naredna sezona u pitanju. Iz kluba je saopšteno da je Mandić kome ugovor sa Čukaričkim ističe 2019. godine slobodan u izboru nove sredine.

Šta se dešava sa Stanišom Mandićem?

“Povrede su me spriječile da ostvarim značajniju karijeru za sada. Nenad Lalatović koga lično poznajem ne računa na mene zbog čestih povreda koja su lakše prirode, ali su česte i samim tim me odvajaju od terena. Samim tim, nisam ni bio u formi po kojoj sam bio prepoznatljiv” rekao je Staniša Mandić za Sport Klub i nastavio: “Naravno da nisam klonuo duhom. Vratiću se jači i bolji.Trenutno mi je primarni cilj da se potpuno oporavim od pomenutih sitnih povreda, dostignem željeni nivo forme i ponovo budem onaj stari, dobri Staniša Mandić” rekao je Mandić i nastavio: “Klub? Reprezentacija? O tome ćemo pričati kada budem potpuno spreman da odgovorim na sve zahtjeve na terenu”.

Nadamo se da će se to desiti brzo jer je Staniša Mandić bez ikakve sumnje dijamant koji može da ostvari zaista sjajnu fudbalsku karijeru. To je pokazao na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, na Evropskom šampionatu u Mađarskoj…..