Srebro za Crnu Goru

0
1002

Na Balkanskom seniorskom karate prvenstvu koje se održalo ovog vikenda u Čačku, crnogorski reprezentativci osvojili su srebrnu medalju u ekipnom takmičenju.  Učestvovalo je 11 država i preko 400 seniora. Naši momci poraženi su u finalu od reprezentacije Hrvatske.

Crnogorska ekipa nastupila je u sastavu: Filip Vujadinović, Nemanja Brašanac, Luka Ivanović, Vlado Jović i Nikola Malović. Zbog povreda, nisu nastupili naši iskusni takmičari Almir Cecunjanin i Ljubiša Mihailović.

U prvom kolu naša ekipa je pobijedila neugodnu reprezentaciju Bugarske, rezultatom 3:0. Vujadinović je prvi meč pobijedio 2:1. Ivanović je drugi meč radio nerijeseno 0:0, da bi Jović u trećem pobijedio 2:0, a Brašanc rutinski savladao protivnika 3:1.

Nakon toga u polufinalu nas je čekala favorizovana reprezentacija Turske. Pri neriješenom rezultatu 2:2, odlučio je peti meči. Mladi Luka Ivanović pobijedio je svjetskog šmpiona iz Bremena 2014 godine, rezultatom 6:1 i tako obezbijedio finale našoj reprezentaciji.

U finalu smo se borili protiv reprezentacije Hrvatske. Izgubili smo rezultatom 3:0.

“To su takmičari koje dobro poznajemo i mečevi su uvijek neizvjesni, sa mnogo taktiziranja. Osjetio se i nedostatak iskusnih takmičara Almira i Ljubiše, tako da bi meč bio mnogo neizvjesniji.”– rekao je Vujadinović.