Srbija poslala dokumenta Fifi za Mandića

0
378
Foto: FSCG

Iz Fudbalskog saveza Srbije danas su, poslije tri dana odugovlačenja, poslali Fifi dokumenta neophodna za registraciju Staniše Mandića kao novog crnogorskog reprezentativca.

Da li na vrijeme da 20-godišnji Novljanin možda i debituje u subotu pod Goricom protiv Lihtenštajna, znaće se sjutra.

Iz Fudalskog saveza Crne Gore sada čekaju odgovor Fife, čija pravna služba ima jedan dan da posloži sve papire i da zeleno svijetlo za nastup Mandića u crvenom dresu.

Kako god, zaigrao Mandić sada ili u oktobru, iz FSS su se slanjem dokumentacije Svjetskoj kući fudbala na indirektan način pomirili sa odlukom talentovanog napadača da zaigra za zemlju u kojoj je rođen, iako je u mlađim kategorijama nastupao za Srbiju.

Velika halabuka digla se u fudbalskoj Srbiji minulih dana. Nekadašnji Mandićev selektor Veljko Paunović kazao je da će se FSS “boriti za njegov ostanak u dresu Srbije”, a najglasniji je bio nekadašnji asistent u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore, sada potpredsjednik FSS Savo Milošević, koji je Mandićevu odluku nazvao “sramotnom”.

U pismu Fifi kojim je obrazložio prelazak u dres sa crnogorskim grbom, Mandić je, kako saznajemo, napisao da se na taj potez odlučio – iz patriotskih razloga.

 

 

Vijesti