Spisak za turnir u Đeru: Johanson pozvao najbolje rukometašice

0
1484
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Kraj septembra je rezervisan za EHF nedjelju za rukometašice, tokom koje će Crna Gora igrati sa Mađarskom i Angolom na turniru u Đeru.

Selektor Per Johanson je pozvao sve najbolje što ima na raspolaganju – 11 igračica Budućnosti, Majdu Mehmedović i Jovanku Radičević iz ĆSM Bukurešta (kluba u kojem radi i njegov prvi asistent Adrijan Vasile), Ljubicu Nenezić iz turskog Kastamonua, te tri internacionalke iz Mađarske: Jelenu Despotović iz Debrecina, Andreu Klikovac iz Kišvardaija i Đurđinu Malović iz Ferencvaroša.

Tih 17 rukometašica, ako ne bude povreda, trebalo bi da budu izbor i za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje je na programu od 29. novembra do 16. decembra. Zbog povrede nema Bobane Klikovac, koja bi na crti bila konkurencija Tatjani Brnović i Emi Ramusović…

„Lavice“ će se okupiti 23. marta u Podgorici, treniraće u kompleksu „Verde“, a tri dana kasnije putuju u Đer. U gradu koji je poznat po šampionkama Evrope igraće na turniru sa Mađarskom i Angolom. Pitanje je koliko će moći da pomognu Milena Raičević i Ramusovićeva, koje se oporavljaju nakon problema sa ramenom, odnosno koljenom.

Spisak – golmanke

Marina Rajčić (Budućnost)

Ljubica Nenezić (Kastamonu, Turska)

Krila

Majda Mehmedović (ĆSM Bukurešt, Rumunija)

Itana Grbić (Budućnost)

Ivona Pavićević (Budućnost)

Jovanka Radičević (ĆSM Bukurešt)

Dijana Ujkić (Budućnost)

Pivotkinje

Tatjana Brnović (Budućnost)

Ema Ramusović (Budućnost)

Bekovi

Đurđina Jauković (Budućnost)

Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska)

Milena Raičević (Budućnost)

Anđela Bulatović (Budućnost)

Katarina Bulatović (Budućnost)

Sanja Premović (Budućnost)

Andrea Klikovac (Kišvardai, Mađarska)

Đurđina Malović (Ferencvaroš, Mađarska)