Spisak rukometašica za duele sa Poljskom: Povratak Majde i Anđele

0
1480
Foto: EHF Euro

U martovskim duelima sa Poljskom, koji će odrediti pobjednika kvalifikacione grupe 2 za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Crne Gore biće jača za djevojku koja je godinama bila stub odbrane, Anđelu Bulatović.

Rukometašica mađarskog Erda nije igrala za „lavice” od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali je Per Johanson odlučio da je vrati u tim.

Osim nje, na spisku je opet i Majda Mehmedović, koja nije nastupila na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. U odnosu na taj šampionat, na kojem je Crna Gora u četvrtfinalu izgubila od kasnijeg prvaka Francuske, nema samo Alme Hasanić-Grizović zbog trudnoće.

Na spisku nisu ni Ivana Božović i Branka Konatar, koje su putovale u Njemačku, ali nijednom nisu bile u sastavu.

Johanson će okupiti igračice u petak, 16. marta, a pet dana kasnije je u Gdinji prvi meč sa Poljskom.

Isti rivali će se sastati i tri dana kasnije u Pljevljima.

Nakon prva dva kola, Poljska je prva zbog bolje gol-razlike (plus 36 u odnosu na plus osam). Jasno je da će u konkurenciji Slovačke i Italije ove dvije selekcije zauzeti prva dva mjesta, koja vode na šampionat u Francuskoj, ali je bitno da se osvoji 1. pozicija zbog lakšeg žrijeba…

Spisak – golmanke: Marina Rajčić (Mec, Francuska), Ljubica Nenezić (Kastamonu, Turska); lijeva krila: Majda Mehmedović (CSM Bukurešt, Rumunija), Ivona Pavićević, Itana Grbić (Budućnost); desna krila: Jovanka Radičević (Vardar, Makedonija), Dijana Ujkić (Budućnost); lijevi bek: Đurđina Jauković (Budućnost); srednji bekovi: Milena Raičević (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Anđela Bulatović (Erd, Mađarska); desni bekovi: Katarina Bulatović (Rostov, Rusija), Đurđina Malović, Sanja Premović (Budućnost), Andrea Klikovac (Vardar).