Spisak košarkaša za duele sa Slovenijom i Španijom

0
847

Zvezdan Mitrović, selektor seniorske reprezentacije Crne Gore, pozvao je 16 igrača za susrete protiv Slovenije i Španije u drugom kvalifikacionom prozoru za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Prvi put poziv je dobio Goran Gajović, član rumunskog kluba Oradea. Povratnik u nacionalni tim je Derik Nidam, košarkaš barskog Mornara.

“Sličan je spisak kao i za prvi kvalifikacioni prozor, ali su nas povrede malo uslovile, uz naravno to što ne možemo računati na košarkaše koji igraju Evroligu. Na taj način smo bili ograničeni. Pozvali smo Nidama, koji igra odlično i možda je najzaslužniji za sjajne partije Mornara ove sezone. Za poziciju tri smo pozvali Gorana Gajovića, koji pokazuje odlične igre u Rumuniji i već je odradio akcije sa B reprezentacijom. Popović i Mihailović su povrijeđeni, dobra vijest je što se Ilić oporavio.” – kazao je selektor Mitrović.

Naši košarkaši će se okupiti 19. februara u Podgorici, četiri dana kasnije je susret sa Slovenijom u trećem kolu kvalifikacija za Svjetski šampionat. Oba tima imaju polovičan učinak nakon prvog kvalifikacionog prozora. Naši košarkaši će u februaru gostovati lideru grupe, Španiji u Saragosi.

“I dalje je neizvjesno do samog početka ko će igrati u kakvom sastavu. Slovenija je ozbiljna selekcija, dolazi sa dosta igrača koji su osvojili šampionat Evrope, ali želja nam je da ih napadnemo maksimalno na domaćem terenu, da se pripremimo što je bolje moguće u tih nekoliko dana. Poslije toga ćemo tražiti šansu i u Španiji.” – zaključio je selektor.

Na spisku selektora Mitrovića se nalaze:

 1. NIKOLA IVANOVIĆ BUDUĆNOST VOLI
 2. DEREK NEEDHAM MORNAR
 3. PETAR POPOVIĆ BUDUĆNOST VOLI
 4. NEMANJA VRANJEŠ MORNAR
 5. SUAD ŠEHOVIĆ BUDUĆNOST VOLI
 6. GORAN GAJOVIĆ ORADEA – RUMUNIJA
 7. ALEKSA ILIĆ BUDUĆNOST VOLI
 8. NEMANJA ĐURIŠIĆ BONN – NJEMACKA
 9. NEMANJA RADOVIĆ OBRADOIRO – SPANIJA
 10. BLAGOTA SEKULIĆ FUENLABRADA – SPANIJA
 11. ZORAN NIKOLIĆ BUDUĆNOST VOLI
 12. FILIP BAROVIĆ BUDUĆNOST VOLI
 13. SEAD ŠEHOVIĆ BUDUĆNOST VOLI
 14. JOVAN KLJAJIĆ GRAN CANARIA
 15. NIKOLA PAVLIĆEVIĆ SUTJESKA
 16. VLADIMIR MIHAILOVIĆ OOSTENDE – BELGIJA