Spasojević: Prezadovoljni smo osvarenim, idemo u Azerbejdžan po još jedan podvig

0
210
Foto: FSCG

Futsal reprezentacija Crne Gore je na turniru u Bugarskoj izborila plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša reprezentacija je, možemo reći, ostvarila enorman uspjeh a do oktobra kada će u Azerbejdžanu pokušati da naprave još jedan istorijski podvig izabranici Sveta Ljesara imaju vremena da sumiraju utiske i dobro se pripreme za nastavak kvalifikacija.

Standardni futsal reprezentativac, Marko Spasojević, u razgovoru za naš portal kazao je da je čitav tim prezadovoljan ostvarenim uspjehom i da će dati sve od sebe da i u narednoj rundi kvalifikacija u što boljem svijetlu prikažu i pokažu kakav futsal potencijal ima Crna Gora.

“Osjećaj je zaista lijep, veliki uspjeh za nas i našu zemlju. Svi smo u timu bili prezadovoljni ostvarenim rezultatom i plasmanom u elitnu rundu kvalifikacija, od selektora pa do svakog igrača pojedinačno.

Ostvarena je važna i možemo reći odlučujuća pobjeda protiv selekcije Estonije u posljednjem kolu. Naša reprezentacija imala je isti broj bodova kao i selekcija Bugarske, koja je bila domaćin turnira pa je na kraju odlučila gol razlika. Da li se u tom posljednjem meču išlo “samo” na pobjedu ili ste željeli da postignete što bolju gol razliku, pa da iščekujete ishod meča Holandija – Bugarska?

“U poslednjem kolu ništa osim pobjede nas nije zanimalo, ali smo isto tako znali da ako krenemo preagresivno možemo primiti neki gol iz kontre ili polukontre a to bi nam stvorilo još veći pritisak i bilo bi teško, tako da smo hladne glave ušli i imali masu šansi u prvom poluvremenu, u kojem nijesmo postigli golove ali smo u drugom poluvremenu na vrijeme načeli protivnika golom Mugoše zatim Obradovića, i onda je već sve bilo lakše i rutinski smo utakmicu priveli kraju golovima Barovica i Ćorovica”, kazao je Spasojević.

Pomenimo i pripreme koje su prethodile ovom velikom uspjehu. Boravili ste u Tivtu krajem prošle godine i desetak dana pred put u Bugarsku. Da li je više pažnje bilo posvećeno kondicionoj pripremi igrača ili uigravanju tima i taktičkim zamislima selektora?

“Pa s’obzirom da smo trenirali 10-ak dana u Tivtu, nijesmo nešto previše mogli podići nivo kad je kondicija u pitanju, tako da smo više radili na taktičkom dijelu”, dodao je Spasojević.

Elitna runda kvalifikacija je na programu u oktobru a protivnici naše reprezentacije biće domaćin turnira Azerbejdžan, Slovačka i Moldavija. Da li je rano govoriti o protivnicima i eventualno o plasmanu naše selecije u narednu rundu kvalifikacija?

“Pa svakako da je još rano govoriti o selekcijama koje nas čekaju u Azerbejdžanu. Jasno je da su sve selekcije koje učestvuju u elitnoj rundi kvalifikacija izvanredne i da u svakoj ima po nekoliko Brazilaca, tako da na nama ostaje da se što bolje pripremimo”, kazao je futsal reprezentativac Crne Gore.

Sigurni smo da predstoji veoma radno ljeto i da ćete pokušati što spremniji i uigraniji da odete u Azerbejdžan. Da li već postoje neki planovi kada su u pitanju pripreme i neke prijateljske utakmice koje će služiti kao provjera naše reprezentacije?

“Mislim da selektor i stručni štab imaju u planu dosta prijateljskih utakmica kako bi se što više uigrali i pripremili za Azerbejdžan gdje ćemo se truditi da u što bolje svijetlu prestavimo našu zemlju”, kazao je na kraju razgovora Marko Spasojević.