SP u karateu: Radulovićeva osigurala mjesto među 50 najboljih, čekaju se nastupi Dulovića i Hodžića

0
144

Crnogorska karate reprezentacija bez medalje završila je prvi takmičarski dan seniorskog prvenstva sveta u Madridu.

Ali, ipak ima razloga za zadovljstvo jer je Biserka Radulović u katama stigla do četvrtog kola, čime je stabilizovala poziciju među 50 najboljih na WKF listi.

Podsjećanja radi, ovo je jako bitno, jer je samo 50 najboljih u svim kategorijama imati pravo da se bori za mjesto na Olimpijskim igrama. Pored Biserke Radulović, Crna Gora ima i pet boraca među 50 najboljih, Marinu Raković, Marija Hodžića, Nenad Dulovića, Draganu Konjević, Jelenu Maksimović koja zbog povrede nije došla u Madrid.

Biserka Radulović je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Keri Grifin iz Velsa 5:0, a u trećem Soi Lam Su iz Makaua 4:1. U četvrtom kolu poražena je od Rite Ngo 3:2. Kanađanka je u narednoj rundi izgubila od Španjolke Sandre Haime Sančez 5:0, čime je crnogorsku karatistkinju ostavila bez repesaža i borbe za medalju.

Bronzana sa prošlog šampionata svijeta iz Linca, Marina Raković poražena je u prvom kolu kategorije do 68 kilograma od Ruskinje Viktorije Isajeve sa 3:2. Isajeva je u nastavku šampionata izborila finale, čime je crnogorskoj reprezentativki omogućila baraž i nastavak takmičenja. Poraz je doživjela i na startu repesaža od Kubanke Sirelis Martinez Leon sa 2:0.

Od crnogorskih karatista pobjede su upisali Dragana Konjević u kategoriji preko 68, dok su u prvom meču poraženi kataš Mijat Vojvodić i borci Almir Cecnjanin (preko 84) i Nikola Malović (do 84 kilograma).

Konjević je na startu takmičenja u kategoriji preko 68 kilograma eliminisala Engleskinju Ameli Džejn Harvi sa 1:0, dok je u drugom poražena od Austrijanke Lore Ziler sa 2:1. Ziler je u narednom kolu izgubila od Hane Antunović iz Švedske sa 3:2, čime je crnogorsku reprezentativku ostavila bez borbe za medalju.

Vojvodić je bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom poražen od Krisa Čenga iz Hong Konga sa 4:1. U prvom kolu odmarao je i Nikola Malović (do 84), a u drugom poražen je od nekadašnjeg evropskog i svjetskog prvaka, Francuza Kenžija Grilona sa 1:0. Evropski prvak iz Izmita, Simone Marino iz Italije pobijedio je Cecunjanina 2:1

Za sredu su predviđeni nastupi Nenada Dulovića i Marija Hodžića. Dulovića na startu šampionata očekuje Prem Kumar Selvam iz Malezije, a ukoliko ga eliminiše sastaće se Elvisom Ramićem iz Sjedinjenih Američkih Država.

Marija Hodžića, bronzanog sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, u prvom kolu očekuje Ajub Zakaria iz Maroka. Ukoliko bi pobijedio borca iz Maroka, Hodžić će se u drugom kolu boriti protiv Moje Pinta Mavulanga iz Angole.