Slobodan Boškan ostaje na klupi Crne Gore

0
803

S obzirom na uspješan početak saradnje, ali i činjenicu da već neko vrijeme imaju usmeni dogovor, paraf je bio samo formalnost – Slobodan Boškan ostaje selektor Crne Gore. Kako je saopšteno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, Boškan je „na obostrano zadovoljstvo potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu“.

“Potpisan ugovor je nastavak saradnje od prošle godine, koja je obilježena osvajanjem Evropske lige”, rekao je za „Vijesti“ Boškan, koji je osim u Evropskoj ligi, vodio reprezentaciju i u drugoj rundi kvalifikacija za EP, koje nijesu završene rezultatski uspješno.

Nakon prošlogodišnjeg istorijskog uspjeha i osvajanja Evropske lige, Crna Gora će ove godine prvi put igrati u Svjetskoj ligi, u trećoj diviziji. Kako kaže Boškan, prvi širi spisak igrača će biti objavljen „u naredne dvije do tri nedjelje“.

“Vodiće se računa da na širem spisku budu i neki igrači iz domaće lige. Kasnije ćemo smanjivati spisak do tog finalnog, koji će biti pozivni za početak priprema za Svjetsku ligu – dodaje Boškan, nekadašnji proslavljeni odbojkaš, osvajač mnogobrojnih medalja na najvećim takmičenjima.

Po završetku prošlogodišnjih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Milan Marković je završio igračku karijeru. Uoči starta kvalifikacija, Aleksandar Milivojević je saopštio da zbog fizičkih razloga više nije spreman da nastupa za reprezentaciju, dok su iz istih razloga Luka Šuljagić i Marko Bojić odlučili da preskoče posljednje dvije akcije, ne navodeći da je to i oproštaj od reprezentacije. Zbog umora je Evropsku ligu propustio i Ivan Rašović. Zato će, prije objavljivanja spiska, Boškan morati i da obavi razgovore sa igračima.

“Dogovorili smo se da svi damo maksimum da napravimo najbolju moguću ekipu, da okupimo najbolje igrače što možemo, naravno one koji su raspoloženi, žele i imaju motiv da igraju za reprezentaciju, kako bismo u najjačem sastavu dočekali Svjetsku ligu”, ističe selektor.

„Crveni“ će u trećoj diviziji u Svjetskoj ligi za rivale u grupi imati Tursku, Portoriko i Tunis. Crna Gora će biti domaćin prvog turnira, od 12. do 14. juna (vjerovatno u Podgorici), dok se drugi turnir sedmicu kasnije igra u Turskoj. Pobjednici tri grupe igraće na finalnom turniru u Slovačkoj, od 3. do 5. jula.

“To je za nas novi izazov. Ne znam još u kojim će sastavima nastupati naši rivali, ali siguran sam da će to biti neugodni i zahtjevni protivnici. Pogotovo se to odnosi na Tursku i Portoriko, koje su već igrale Svjetsku ligu. Turska je prošle godine bila i domaćin fajnl-fora, imala je ambiciju da bude prvak te divizije, što joj nije pošlo za rukom. Vjerujem da ćemo im Portoriko i mi biti zahtjevni protivnici”, zaključio je Boškan.