Slobodan Boškan: Igraćemo najbolje što možemo

0
609

Ovoga puta nije bilo “skrivanja karata” – u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Italiji i Bugarskoj, u grupi sa Holandijom, Hrvatskom i Rumunijom cilj je jedno od prva dva mjesta u grupi.

Vidjećemo da li je to realno ili ne, ali moramo da postavimo ciljeve. Smatramo da ova generacija pred sobom mora da ima jedan veliki cilj, odnosno motiv da pruži maksimum. Uz asistenciju Saveza, mislim da zajedno možemo da dođemo do plasmana na neko veliko takmičenje“, rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković, uz napomenu da je “Savez uradio i radi sve, kako bi stvorio dobre uslove za nesmetani rad reprezentacije da se u kvalifikacijama izvuče najbolji mogući rezultat”.

Novi selektor Slobodan Boškan je juče izvršio prozivku u hotelu “Belvi” u Bečićima, a od 18 časova je odrađen prvi trening u Mediteranskom sportskom centru u Budvi, čime su počele pripreme za Evropsko prvenstvo i Evroligu.

Crna Gora će u drugoj rundi kvalifikacija za EP igrati u grupi E sa Holandijom, Hrvatskom i Rumunijom.

Igraće se dva kvalifikaciona turnira, prvi u Podgorici od 16. do 18. maja, a drugi u Zagrebu sedam dana kasnije. Prvoplasirana ide direktno na EP, druga u baraž.

U Evroligi, od 6. juna do 6. jula, “crveni” će igrati u grupi sa Poljskom, Rumunijom, Azerbejdžanom i Grčkom.

Holandija je favorit u našoj grupi, to je reprezentacija sa renomeom. Možda sada nije u samom vrhu evropske odbojke, ali ima dobre igrače koji igraju u jakim inostranim ligama, Italiji, Francuskoj, Turskoj, Rusiji. Mislim da mi imamo podjednake šanse sa Hrvatskom i Rumunijom da se borimo za to drugo mjesto. Namjerno prepuštam ulogu favorita Holandiji, ali, naravno, i u tim mečevima nećemo ući bez motiva da pobijedimo. Jedno je favorit na papiru, a sasvim drugo je kada to treba da izbori na terenu. U životu ne treba postavljati nerealne ciljeve. Mislim da je cilj realan, realna priča. Zaista vjerujem da ova reprezentacija to može da uradi, da može da bude među dvije. Znam sigurno da ćemo se i dobro pripremiti i dočekati spremno start kvalifikacija, i da ćemo igrati najbolje što možemo“, rekao je Boškan na brifingu sa novinarima.

Debitanti na pripremama su korektor Vuk Medenica i primač Marko Vukašinović. Juče su trenirali i tehničar Maro Vujović, korektor AleksandarMinić, primači Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk i Balša Radunović, srednji blokeri Milan Marković, Ivan Ječmenica i Luka Babić, te libera Ivan Rašović i Rade Papović.

Zbog obaveza u klubovima naknadno će se priključiti tehničari Simo Dabović i Rajko Strugar, korektor Miloš Ćulafić, te srednji bloker Gojko Ćuk.

Dogovorili smo se da kako im se budu završavale obaveze u klubovima, da nam se priključuju. Mislim da bi neki sredinom, a neki krajem trebali da nam se priključe. Oni će biti u takmičarskoj formi, i neće biti problem što će kasniti“, ističe Boškan, kome će u radu pomagati prvi asistent Vladimir Racković, bivši selektor ženske reprezentacije, i kondicioni trener Slobodan Aćimov, koji je protekle sezone odradio odličan posao u Budvanskoj rivijeri.

Reprezentacija će prve tri nedjelje trenirati u Budvi, a posljednje dvije u Podgorici.

Mislim da je to sasvim dovoljan period da upoznam neke igrače, pošto ih većinu poznajem, jer sam igrao sa njima ili sam ih gledao, da se fizički, psihički i tehničko-taktički spremimo što bolje za dva kvalifikaciona turnira.”

Sparingovaće se Makedonijom u Budvi 1. i 2. maja, i sedam dana kasnije u Beču sa Austrijom.

Mislim da su ta dva sparing partnera sasvim dovoljna da mi vidimo u kakvom stanju nam je forma, i da to bude sastavni dio priprema da se što bolje spremimo za kvalifikacije“.

Boškan ističe da će odlične igre Budvanske rivijere u Ligi šampiona biti od koristi i reprezentaciji.

Igrači iz Budvanske rivijere su igrali dobro, stekli su značajno iskustvo, ali i veliko samopouzdanje koja će nam biti od velike koristi u predstojećim akcijama“, zaključio je Boškan.

 

 

 

 

Vijesti