Skariolo pred Crnu Goru: Kako motivisati košarkaše koji nemaju šansu da kasnije budu dio tima…

0
427
Foto: Beta-AP

Serđo Skariolo, selektor Španije, u ogromnom je problemu da motiviše igrače pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i gostovanje Crnoj Gori 24. novembra u Podgorici. Italijan se pomirio sa činjenicom da neće računati na evroligaške igrače u kvalifikacijama, do ponedjeljka će čekati informaciju da li će makar neko od igrača Unikahe moći da nastupi. Po njegovom mišljenju, Crna Gora je u boljoj poziciji.

“I njima fale evroligaški igrači. Ali, većina crnogorskih košarkaša je dio standardne postave za velika takmičenja. A kako ja da motivišem igrače koji će igrati protiv Crne Gore? Većina njih su svjesni da su tu samo za kvalifikacije, da nemaju šansu da se nađu na Svjetskom prvenstvu, kada budu mogli da igraju evroligaški i NBA igrači. Crnoj Gori je lakše, a meni je problem da motivišem ljude.” – rekao je Skariolo.

Iskusni trener ne želi da se miješa u sukob FIBA i Evrolige.

“Moje je da se bavim košarkom. I da konstatujem, da zbog ovog sukoba košarka dugo nije u fokusu. Nadam se da će biti makar od ponedjeljka. Pa ko god bio na spisku za put u Podgoricu.” – rekao je Skariolo.

Prema posljednjim informacijama iz Španije, postoji šansa da evroligaški klubovi dozvole nastup igračima u kvalifikacijama za SP ali tek za 2. kolo, koje se igra u nedjelju 26. novembra. Tog dana naša selekcija gostuje Bjelorusiji.