Sjeverna Makedonija savladala Crnu Goru

0
189
Foto: FSCG

Ženska pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Sjeverne Makedonije rezultatom 2:1 u prvom kolu turnira ,,Trofej FSCG“.

Gošće su povele rano, u 8. minutu Kristina Mojsoska zatresla je mrežu Crne Gore. Izjednačenje je stiglo u početkom drugog poluvremena – Anđela Tošković je prošla po lijevoj strani i centrirala za Ivanu Boričić, koja je bila na pravom mjestu.

Ipak, u samom finišu utakmice, Sjeverna Makedonija je došla do trijumfa. Nakon brzog kontra napada, Sara Evtinđioska je bila precizna.

– U uvodnom dijelu utakmice bila je prisutna trema kod naših igračica, ali su se kasnije stabilizovale i uspjela da postignu gol. I pored poraza smo zadovoljni, vidjelo se da u ovoj ekipi postoji dosta talenta i potencijala za naredne godine, kazao je selektor Mirko Marić.

U narednom kolu, 6. juna od 18 časova, Crna Gora na stadionu Trešnjica u Golubovcima igra sa Bosnom i Hercegovinom, koja je danas poražena od Srbije sa 3:0.

CRNA GORA – SJEVERNA MAKEDONIJA 1:2

Strijelci
0:1 – Kristina Mojsoska 8′, 1:1 – Ivana Boričić 40′, 1:2 – Sara Evtinđioska 69′

CRNA GORA: Jelena Vujičić, Tanja Malesija, Anastasija Bulić, Katarina Čađenović, Milena Vidić (od 49. Anastasija Rakočević), Andrea Vukadinović, Ivana Boričić, Sara Simonović (od 36. Maša Tomašević), Anđela Goranović (od 25. Ana Krivokapić), Anđela Tošković, Lidija Stanić (od 36. Tatjana Osmajić).

SJEVERNA MAKEDONIJA: Katerina Acevska, Radica Velkova, Edina Sulejmani, Angela Zafiroska, Mia Golovska (od 65. Era Stebleva), Mihaela Nastovska (od 50. Anastasija Mateska), Kristina Mojsoska, Iva Josifova (od 54. Mia Vežinova), Jovana Pavlovska, Biljana Paneska, Sara Evtinđioska.