Sjajan nastup Nemanje Obradovića na Evropskom prvenstvu!

0
450

U podnožju slovenačke planine Pohorje prošle nedjelje održano je Evropsko
prvenstvo vazdušnim oružjem.

Učestvovalo je 582 strijelaca iz 46 zemalja, koji su se u kvalifikacijama nadmetali u hali centra „Draš“, a u finalima u sali susjednog hotela „Habakuk“, specijalno preuređenog za potrebe Evropskog prvenstva.

Naša ekipa učestvovala je u sastavu: Željko Tomović, Nemanja Obradović, Miloš Božović, Anđela Miličković (svi puška), te Jelena Pantović, Gordana Belošević i Dušan Đukić (pištolj).

Za Pantovićevu i Obradovića ovo je bio debi na velikim takmičenjima, a za Božovica drugo veliko takmičenje i debi na Evropskom prvenstvu.

“Našim strijelcima Evropsko prvenstvo je, prije svega, bilo prilika da steknu iskustvo za naredne sezone, da se stvore preduslovi da mogu da konkurišu za visok plasman. Imali smo dobrih rezultata i solidnih nastupa nacionalnog tima i do sada, ali rezultati govore da nikad kao sada naš nacionalni tim nije bio solidan i postojan, da nikada u reprezentaciji nismo u isto vrijeme imali toliko strijelaca sposobnih za vrhunske domete. Prvi put svi su pucali u okviru svojih trenutnih mogućnosti ili bolje- niko nije podbacio, iako su, podsjećamo, u reprezentaciji tri debitanta ,a njih četvoro na granici punoljetstva.”, kažu iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Na prvenstvu je najviše iznenadio Nemanja Obradović. Na svom prvom Evropskom prvenstvu oborio je lični rekord, ujedno i rekord države u juniorskoj i svojoj kadetskoj kategoriji.

“Nadamo se da će ovo takmičenje doprinijeti da nadležni u Ministarstvu sporta i ostalim institucijama posvete više pažnje streljaštvu, da vide potencijal koji uz više uloženih sredstava može doprinijeti većoj sportskoj afirmaciji Crne Gore i možda toliko priželjkivanoj medalji iz individualnih sportova. Nemanji i njegovim kolegama iz reprezentacije ovo je bila dobra i uspješna nedjelja. Da bi bila još uspješnija i okićena medaljama, potrebno je više ulaganja i razumijevanja za naš sport. Samo tako, mogu parirati najboljima ,poput Srba Arunovićeve i Mikeča, koji su osvojili po 3 medalje i “prošetali” se ovim prvenstvom. Njima, kao i mnogim strijelcima iz okruženja na raspolaganju su mnogo veća sredstva i potpunija podrška nadležnih iz sporta i šire. Bez toga, nema uspjeha ni napredovanja. Da ne bi sve zvučalo kao kritika, imali su naši strijelci u Mariboru i važnu podršku. Posjetio ih je i poželio im puno uspjeha Ambasador Crne Gore u Ljubljani ,g-din Miomir Mugoša sa saradnicima”, saopštili su iz Steljačkog saveza Crne Gore.