Simonović ugostio karatiste, osvajače medalja na Tenerifima

0
282
Foto: cok.me

Nakon velikog uspjeha naših mladih karatista i osvajanja jedne zlatne (Bojan Bošković) i dvije bronzane medalje (Mario Hodžić i Milena Jovanović) na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu (za kadete, juniore i mlađe seniore) na Tenerifima, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović primio je juče osvajače medalja i njihovog trenera Žarka Rakovića.

Čestitajući na postignutom uspjehu, predsjednik Simonović posebno je naglasio vrijednost rezultata koje su ovi mladi sportisti ostvarili i uputio čestitke Karate savezu Crne Gore i predsjedniku Jokoviću na ovom velikom međunarodnom uspjehu, kao i na predanom radu i ostvarenim rezultatima crnogorskih karatista u prethodnom periodu.

Napomenuvši da se karate odnedavno pridružio porodici olimpijskih sportova, predsjednik COK-a izrazio je veliko zadovoljstvo ostvarenim uspjesima istakavši da je ovo ujedno i veliki korak na putu ka još većem progresu crnogorskog karatea.

 „Karate, kao sport koji u našoj zemlji ima dugu i uspješnu tradiciju, sada ima još veću potporu da održi kontinuitet uspjeha ranijih generacija. Ovaj kontinuitet je moguće održati samo uz ogroman trud i veliki talenat, a najbolji primjeri za to su upravo ovi mladi sportisti. Veoma prija činjenica da se na ovom prvenstvu naša zemlja našla u društvu svjetskih karate velesila. Crnogorski olimpijski komitet podržavaće i dalje sve akcije KSCG, koje su se do sada pokazale kao izuzetno kvalitetne.“ – kazao je Simonović.

Predjednik COK-a je uvjeren da je ovo samo početak odličnih rezultata novog talasa crnogorskog karatea i smatra da će naši takmičari i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate, a kruna njihovih rezultata mogla bi biti na Olimpijskim igrama 2020. godine.

Uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju imaju od Crnogorskog olimpijskog komiteta, Bošković, Jovanović i Hodžić istakli su da će i dalje vrijedno trenirati, jer imaju posebnu želju da se kvalifikuju za učešće na Igrama u Tokiju, i da će dati sve od sebe da to i ostvare.