Simonović: Naredna godina puna izazova za nas

0
137
Foto: PR Centar/prcentar.me

Nije bila olimpijska godina, ali je Crnogorski olimpijski komitet imao mnogo posla tokom 2018.

Na sve to na ceremoniji proglašenja najboljih sportista u Vili Gorica podsjetio je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

“Iza nas u ovoj godini su učešća na Zimskim olimW pijskim igrama u Južnoj Koreji, Olimpijskim igrama za mlade u Buenos Ajresu, kao i na Mediteranskim igrama u Taragoni, odakle smo donijeli tri medalje”, istakao je Simonović u svom obraćanju.

Kraj godine uvijek služi i za sumiranje rezultata, a kada je sport u pitanju, jasno je da je po Crnu Goru 2018. mogla biti mnogo bolja.

“Ova godina nije bila najbolja u istoriji crnogorskog sporta, ali ne možemo je okarakterisati i kao lošu” smatra Simonović. Mnogi savezi, poput Košarkaškog mogu biti ponosni na svoje takmičare, jer su ostvarili fantastične rezultate u svim kategorijama.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta potom je podsjetio i na šta sve mogu u Košarkaškom savezu Crne Gore da budu ponosni.

“Biće fantastično gledati košarkašice na Evropskom prvenstvu, a i nadati se učešću male Crne Gore sa velikim srcem na svjetskoj smotri muške košarke od koje nas dijele samo dvije utakmice.”

Nova godina biće specijalna za Crnogorski olimpijski komitet, ali i za cijelu državu. Prvi put u istoriji Crna Gora će organizovati jedan multisportski događaj Igre malih zemalja Evrope, koje će od 27. maja do 1. juna održati u Budvi, Baru, Podgorici, Cetinju i Tivtu.

“U narednoj godini imaćemo dosta izazova”, istakao je Simonović. “Tu su prije svega Igre malih zemalja Evrope, čiji ćemo biti domaćini i u čijoj orgnanizaciji će učestvovati cijela Crna Gora imamo podršku Vlade i Ministarstva sporta. To je naš najveći izazov do sada. Siguran sam da ćemo taj posao dovesti do kraja.”

Predsjednik COK je nastavio i sa nabrajanjem ostalih obaveza…

“Čeka nas Zimski evropski olimpijski festival mladihu u Sarajevu, gdje ćemo učestvovati sa dva predstavnika i gdje smo pomalo i emotivno vezani. Naravno, očekuju nas i Evropske igre u Minsku, kao i ljetnji EYOF”, potencirao je Simonović.

Na kraju prvi čovjek naše olimpijske kuće je poručio…

“Kada su u pitanju dobitnici ovogodišnjih nagrada ima lijepih iznenađenja, a nadam se da će ih u predolimpijskoj godini biti još više”, zaključio je Simonović.