Simonović: Budućnost se ne čeka, već se planira, gradi i pripada hrabrima!

0
233
Foto: Filip Filipović/Reprezentacija.ME

Krajem novembra 2016. godine, Crnogorski olimpijski komitet je, uz pomoć Fonda olimpijske solidarnosti i Međunarodnog olimpijskog komiteta , a u saradnji sa Crnogorskim skijaškim savezom, šestorici naših sportista – Ivani Bulatović, Mariji Bulatović, Nadeždi Milošević, Bojani Milošević, Bojanu Kosiću i Eldaru Salihoviću obezbijedio stipendije kao podršku za ostvarivanje normi za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu u februaru 2018.

“Sredinom februara ove godine, prepoznajući potencijal, ali i vrednujući i ostvarene rezultate u bazenu, u saradnji sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, COK je osigurao polovinu novčanih sredstava za stipendiranje mladih vaterpolista: Vladana Spaića, Filipa Gardaševića, Alekse Ukropine, Petra Tešanovića, Dušana Banićevića, Đura Radovića, Nikola Saveljića, Blaža Mitrovića, Sava Ćetkovića, Branka Franete i Dušana Matkovića. Imena ćete lako prepoznati: to su naše mlade “ajkule” koje su nas prošle godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Podgorici obradovale osvajanjem srebrne medalje”, rekao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Devetnaestog dana septembra Crnogorski olimpijski komitet je potpisao ugovor sa Rukometnim savezom o stipendiranju jedanaest mladih rukometašica: Đurđine Jauković, Đurđine Malović, Eme Ramusović, Itane Grbić, Dijane Ujkić, Ivnone Pavićević, Tatjane Brnović, Enise Đoković, Anastasije Babović, Nikoline Knežević i Ivane Godeč. Većina njih se izborila za status seniorskih reprezentativki.

Na listi sportista koje Crnogorski olimpijski komitet finansijski podržava kao istaknute kandidate za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju su i karatisti Mario Hodžić i Marina Raković, džudisti Jovana Peković, Danilo Pantić i Nikola Gardašević, atletičarke Kristina Raković, Slađana Perunović i Marija Vuković, kao i jedriličar Milivoj Dukić.

“U svim ovim aktivnostima, a u saradnji sa drugim sportskim savezima u Crnoj Gori pripremamo slične projekte, ogleda se naša želja da tim mladim ljudima olakšamo prolazak stazom koja vodi ka sportskom i životnom sazrijevanju , da ih nagradimo za ispoljeni talenat, napore i posvećenost, da im pokažemo da cijenimo njihove rezultate i ozbiljno računamo na njih. Da su one naše olimpijske nade. Budućnost se ne čeka. Budućnost se ozbiljno planira, promišlja, anticipira, gradi… I pripada hrabrima”, zaključio je Simonović.