Simo Dabović ide u PAOK

0
578

simo dabovicPartije u dresu novog prvoligaša Aiginiju, sa kojim je stigao i do idealne postave grčkog šampionata, bile su najbolja preporuka za novi klub, bolji – Simo Dabović je dogovorio jednogodišnju saradnju sa PAOK-om.

 

Iz Grčke sam imao najviše ponuda, svidjelo im se kako sam odigrao prošlu sezonu“, kaže za „Vijesti“ 26-godišnji Baranin, bivši tehničar Budvanske rivijere.

 

PAOK nikada nije bio prvak Grčke, niti vicešampion, a prošle sezone je bio 4. u ligaškom prvenstvu, u plej-ofu je poražen u polufinalu od Pamvohaikosa. Naredne sezone će igrati u CEV kupu.

 

Zadovoljan sam, igraću u boljoj ekipi nego prošle godine. PAOK je finansijski malo stao na noge, redovno isplaćuje igrače, dobro je organizovan. Uz to, Solun je odličan grad a i blizu je mjesta gdje sam igrao prošle godine, gdje sam dosta ljudi upoznao i ostao u kontaktu sa njima“, ističe Dabović.

 

PAOK će i sljedeće sezone biti jedna od ekipa koja će se boriti za gornji dio tabele.

 

Nadam se da ćemo biti u prve četiri ekipe. Teško je prognozirati, jer neke ekipe još nisu dovele sve igrače“, kaže Simo, koji će ponovo igrati sa Slovencem Jernejom Potičnikom, primačem sa kojim je zajedno bio u Salonitu iz Anhova, i koji je u Olimpijakosu osvojio sve domaće trofeje.

 

Drugi primač je Milkov, makedonski reprezentativac, koga znam iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Iz Arisa je stigao Dželati, jedan od boljih korektora u Grčkoj, zajedno sa njim došao je i libero. Srednjaci su Grci“.

 

Dabović je imao i ponudu da ostane u Aiginiju, ali je finansijska ponuda PAOK-a bila bolja.

 

Bilo mi je lijepo u Aiginiju, sa njima sam ostao u dobrim odnosima, stekao sam dosta prijatelja tamo. Oni su mi sada na pola sata vožnje, što znači da ću se viđati sa njima i to mi je baš drago, rekao je Dabović.

 

Povratak Ćaćića pun pogodak

 

Nakon turnira u Skoplju, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, selektor Nikola Matijašević je odlučio da za Evropsku ligu u timu ne bude Sima Dabovića i Marka Bojića, objašnjavajući to željom da proba neke druge igrače, a kasnije navodeći i razloge nediscipline van terena.

 

Nakon što je saznao da ga nema na spisku za Evroligu, Dabović nije želio da polemiše sa selektorom, istakavši da je nakon razgovora sa predsjednikom OSCG Cvetkom Pajkovićem, sa kojim se “dosta mimoilazio u razmišljanjima” u toku razgovora, i očekivao neku takvu odluku…

 

Ni danas ne želi polemiku, već samo čestita reprezentaciji na rezultatima u Evropskoj ligi.

 

Odgledao sam većinu utakmica u Evroligi, i čestitam ekipi na svemu što je prikazala. Povratak Ćaćića je bio pun pogodak, odlično su djelovali kao tim, u najjačoj grupi, i šteta je što su se stvari tako odvijale, jer je Crna Gora zaslužila plasman na fajnl-for“, kaže Dabović.

 

Organizacija turnira u Bečićima smiješna i amaterska

 

Simo Dabović je zajedno sa Blažom Dobrkovićem prošle sezone bio najbolji na pet od osam bič volej turnira u Crnoj Gori, pa su zaradili nadimak “kraljevi plaža”. Na prvom ovogodišnjem turniru u Bečićima, međutim, nije ih bilo, a razlog je krajnje bizaran.

 

Najbolji prošlogodišnji par nije se našao u glavnom žrijebu, već je morao da igra kvalifikacije, u kojima je eliminisan od kasnijih pobjednika, holadskih reprezentativaca Aziza i Jorne.

 

“Organizacija je bila pomalo smiješna i amaterska, ali bilo je fino vidjeti sve na jednom mjestu”, kratko je kroz osmijeh prokomentarisao Dabović.

 

vijesti.me