Simić jedini na nivou kod Melsungena – Čavor i Veclar do pobjede

0
192
Foto: MT Melsungen

Ostala su još tri kola do kraja Bundeslige, a Flensburgu se smiješi odbrana trona. Mnogo težak posao odradili su večeras izabranici Majk Makule protiv Melsungena koji je prošle sezone u Manhajmu praktično iz ruku uzeo rukometašima Levena titulu. Ipak nešto slično se večeras nije dogodilo iako je ponovo naš Nebojša Simić bio sjajan, a razlog je katastrofalno prvo poluvrijeme 14:8, da bi na kraju domaći slavili 30:24. Naš golman je čini se jedini u gostujućem timu vjerovao da Melsungen može do bodova, upisao je 10 odbrana, ali ga saigrači nisu ispratili tako da su doživjeli ubjedljiv poraz. Jondal sa 10, te Lauge sa sedam golova su bili najefikasniji kod Flensburga, te Snajder sa četiri i Marič sa tri gola.
Veclar je upisao pobjedu u Gepingenu 24:22, a naš Stefan Čavor je postigao tri gola, dok su po četiri zabili Mirkulovski, Rubin, Holst i Bjornsen.
Erlangen je očekivano savladao Bitighajm 27:25, dok je juče Magdeburg slavio u Lemgu 23:22, Ludvigshafen i Štutgart su remizirali 23:23, a važnu pobjedu je Lajpcig ostvario u Mindenu 26:24 uz sedam golova Gebale, a i konačno je Hanover slavio protiv Gumersbaha 30:24 – Kastening sa sedam i Hefner sa šest golova su bili najefikasniji.