Simić: Bjelorusija je kvalitetna ekipa

0
364

marko simicReprezentacija Bjelorusije je dobra i organizovana ekipa čiju okosnicu čine igrači njihovog najboljeg kluba BATE Borisova, ali je crnogorska reprezentacija dovoljno kvalitetna da zabilježi dobar rezultat na gostovanju u Žodinu, smatra defanzivac Marko Simić.

 

Crnogorska reprezentacija je u kampu fudbalskog saveza odradila posljednji trening pred put na prijateljsku utakmicu sa Bjelorusijom, koja će biti odigrana u srijedu u Žodinu.

 

Simić, koji je igrao za BATE Borisov u Ligi špampiona, kazao je da je dobro upoznat sa kvalitetom bjeloruske reprezentacije.

 

“Igrao sam u Bjelorusiji dvije godine. Većina igrača iz mog bivšeg kluba igra za njihovu reprezentaciju, radi se o kvalitetnim fudbalerima jer je BATE Borisov već godinama najbolji klub u Bjelorusiji. Svi vole da igraju fudbal, igraju pas igru, pa očekujem dobru utakmicu”, rekao je Simić na brifingu sa novinarima.

 

On je kazao da je pratio igre crnogorske reprezentacija, koja, prema njegovim riječima ima dobre šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu.

 

marko simic bate borisov“Pratio sam igre crnogorske reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Imali su dosta dobrih igara, osim poraza od Ukrajine. Do kraja su ostale još tri utakmice, mnogo bodova je u opticaju. Ključni meč bi trebalo da bude protiv Poljske, a još bi dobio na težini ako bismo nakon toga uspjeli da pobijedimo Moldaviju”, rekao je Simić.

 

On je kazao da je zadovoljan što je dobio poziv u reprezentaciju, kao i da će kvalitetnim radom pokušati da se nametne selektoru Branku Brnoviću.

 

“Zadovoljan sam što sam dobio poziv selektora i nadam se da ću uspjeti da pomognem kada je u pitanju plasman na SP. Za sada je dovoljno što sam dobio poziv, moje je da radim, a selektor će odlučiti hoću li dobiti priliku”, rekao je Simić.

 

On je kazao da najviše može da pruži na poziciji štopera, ali da se dobro snalazi i na ostalim pozicijama.

 

“Moje idealno mjesto je lijevi štoper, na toj poziciji igram već nekoliko godina. Nijesu mi strane ni ostale pozicije u odbrani, ali na toj mogu da pružim maksimum”, rekao je Simić.

 

Selektor Brnović je na raspolaganju imao sve reprezentativce, osim Stevana Jovetića, Marka Baše, Milorada Pekovića i Nemanje Nikolića, koji će se saigračima pridružiti u Bjelorusiji.

 

Vezista Fiorentine Marko Bakić kazao je da je povoljan ishod utakmice sa Bjelorusijonm veoma bitan pred nastavak kvalifikacija za SP.

 

bakic fiorentina

“Utakmica sa Bjelorusijom je veoma bitna jer predstavlja posljednju provjeru pred nastavak kvalifikacija. Oni su nezgodna ekipa koja ima specifičan stil igre, ali igraćemo na pobjedu i pokazati da smo na pravom putu pred meč sa Poljskom i plasman u Brazil”, rekao je Bakić.

 

On je kazao da je svaka utakmica do kraja kvalifikacionog ciklusa ključna za crnogorsku reprezentaciju.

 

“Bitno je da što bolje odigramo preostale tri utakmice, prije svega onu protiv Poljske. Svaka utakmica do kraja kvalifikacija za nas će predstavljati finale”, rekao je Bakić.

 

On je kazao da je dobro prihvaćen u ekipi Fiorentine, u kojoj igra sa reprezentativnim kolegom Stefanom Savićem.

 

“Odlično sam prihvaćen u novoj ekipi. Ima dosta igrača sa naših prostora, a najveća podrška mi je Stefan Savić, sa kojim sam nerazdvojan i koji mi uvijek daje dragocjene savjete”, rekao je Bakić.

 

On je kazao da očekuje minutažu u predstojećoj prijateljskoj utakmici sa Bjelorusijom.

 

“Treći put sam među najboljim reprezentativcima i nadam se da ću, nakon Letonije, upisati još jedan nastup u seniorskoj selekciji”, rekao je Bakić.

 

Reprezentacije Crne Gore i Bjelorusije sastaće se drugi put, nakon što su crnogorski fudbaleri 18. novembra 2009. godine pobijedili 1:0.

 

Odlučujući pogodak za izabranike tadašnjeg selektora Zorana Filipovića postigao je Mirko Vučinić.

 

Utakmica na stadionu Torpeda počeće u 17 sati i 30 minuta po crnogorskom vremenu.