Sezona za pamćenje Danijela Furtule

0
636

furtuli-bronza-bacanju-diska-slika-159370Atletičaru mojkovačke Tare i reprezentativcu Crne Gore Danijelu Furtuli sigurno će 2013. godina ostati u najljepšoj uspomeni. Na pet međunarodnih takmičenja je do sada nastupio, a u Crnu Goru je donio čak sedam medalja. Još kada bi se na Svjetskom prvenstvu u Moskvi u avgustu plasirao u finale…

 

Mislim da smo ispunili sve naše ciljeve koje smo postavili do sada. Ponosan sam na naš minuli rad, na naše zalaganje, živce, strpljenje, znoj… Ova će sezona, zaključno sa Moskvom i očekivanjima da uđemo u finale, biti veoma uspješna. Osvojio sam sedam medalja na pet takmičenja, što je ogroman uspjeh, rekao je Furtula.

 

Kruna dosadašnjeg toka sezone stamenog Mojkovčanina bilo je Evropsko prvenstvo u Tampereu za mlađe seniore, na kojem je Danijel osvojio bronzanu medalju, što je prvo odličje za crnogorsku atletiku sa seniorskih smotri Starog kontinenta.

 

Bronza je veliki uspjeh. Zadovoljni smo, jer nije lako osvojiti medalju na tako velikom takmičenju. Hvala mom treneru Danilu Krtiniću, koji mi i nije samo trener, već drug, prijatelj, otac… Naravno, hvala i ASCG, na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem, zatim Crnogorskom olimpijskom komitetu i ostalima koji su bili uz mene, i nadam se da će ta podrška u budućnosti biti još veća. Znam da se od mene sada očekuju uvijek veliki rezultati i medalje, i ja prihvatam taj izazov. Mislim da imam kvalitet za to, da sam talentovan da izdržim pritisak na svim takmičenjima, rekao je Furtula.

 

Draž medalji iz Tamperea daje i podatak da je osvojena hicem u poslednjoj seriji.

 

Jako je teško kada u petoj seriji izgubite treće mjesto, i budete četvrti nakon svega što ste uradili i preživjeli. Ali, ja se dobro snalazim u tim situacijama, kada sam pod pritiskom. U tom trenutku, to mi je motiv da poslednji hitac odradim najbolje. Ja sam poslednji hitac bacao da budem prvi a ne treći. Jako sam zadovoljan bronzom, ali naš cilj je bilo zlato. Što se tiče kvalifikacija za Moskvu, cilj je prebaciti 63 metra, čime bih otišao u finale. Ali, naš osnovni zadatak je da što bolje treniramo, da se što bolje spremimo. Vjerujemo da možemo do finala, što bi bio nevjerovatan uspjeh. Dakle, sada nas interesuje samo trening, a u kvalifikacijama ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno za finale, rekao je Danijel Furtula.

 

dan.co.me