Ševaljević: Radimo u znatno boljim uslovima nego ranije

0
969
Foto: Piotr Matusewicz/Pressfocus

Vasko Ševaljević u meču protiv Slovenije na kratko je morao da napusti igru zbog pocijepanog dresa. Nakon toga komentarisalo se da je obukao trening majicu, da nije imao rezervni dres.Šta je od svega istina?

“Mislim da se sve vidi i na snimku sa utakmice. Moj dres se pocijepao i došao sam do klupe da ga zamijenim. Odmah sam dobio drugi, novi, potpuno isti dres, ali na njemu nije bilo prezimena. U prvom trenutku to nijesam ni primijetio, dok delegat nije konstatovao da tako ne mogu da se vratim u igru, zbog čega je odlučeno da preko novog dresa navučem pocijepani na kojem se vidi prezime”,  objasnio je situaciju Ševaljević.

Ševaljević se osvrnuo i na dijametralno suprotnu atmosferu u javnosti kada je u pitanju crnogorska rukometna reprezentacija.

“Kada pobijedimo ili kada se kvalifikujemo za neko veliko takmičenje, onda smo heroji, daju nam brojne epitete i govore da smo najbolja crnogorska selekcija. Međutim, kada doživimo poraz bude svakakvih komentara, ali na to se ne osvrćem” kazao je Ševaljević, zatim iskreno poručio:

“Znam da svaki igrač dolazi da igra za reprezentaciju jer voli Crnu Goru i to radi srcem, bez neke koristi ili interesa. Naravno, svaki dobar meč u reprezentaciji igraču može da koristi, ali je poznato da mi nemamo nikakvu finansijsku korist od svega ovoga. Zato nekad zasmetaju komentari, ali svako ima pravo na mišljenje.”

Eliminacija sa Evropskog prvenstva otvorila je mnoga pitanja, otišlo se možda dalje i dublje nego što je trebalo, pa se pokrenula stara priča oko uslova, odnosa Saveza.

“Sada se provlači priča da li ima dovoljno opreme ili ne, da li je sve idealno ili ne i mogu da kažem da nije. Nema potrebe da se lažemo, da li može bolje može. Mislim da je ova reprezentacija mnogo puta pokazala koliko volimo ovaj dres i grb koji nosimo i zaslužujemo pažnju i uslove koji priliče jednoj reprezentaciji. Međutim, ne možemo samo da kritikujemo i govorimo o negativnim stvarima, mora se priznati da se dolaskom selektora Dragana Đukića mnogo toga promijenilo nabolje i ljudi iz Saveza su mnogo više obratili pažnju na neke stvari. Radimo u znatno boljim uslovima, neke stvari unutar reprezentacije su mnogo, mnogo bolje nego što je to bilo. Tako da ima i dosta pozitivnih stvari”, poručio je Ševaljević.