Selena Kirberg mijenja klub ali ostaje u Francuskoj

0
190
Foto: bienpublic.com

Selena Kirberg karijeru nastavlja u Bihorel Basketu. Mlada košarkašica, koja je prošle sezone igrala za Dižon, u drugoj ligi Francuske, dogovorila je saradnju sa klubom, koji je član Nacional 1. divizije.

“Zadovoljna sam uslovima i činjenicom da ću i naredne sezone biti u Francuskoj” – kazala je Kirberg. Ulcinjanka je ponikla u ekipi Budućnosti, prije toga u najmlađim danima igrala u najjužnijem crnogorskom gradu, a iako veoma mlada, skrenula je pažnju, nakon čega je tri sezone igrala u Rumuniji za Trgovište. Bila je u ekipi Aleksandrije, Feniks Konstanta, a prošle sezone prvi put je osjetila i izazov košarke u Francuskoj.

“Utisci su posebni. Mislim da sam još više napredovala. Nastojaću da opravdam očekivanja i u Bihorelu, gdje očekujem da napravim dodatni iskorak. Svjesna sam što se očekuje od mene“, kazala je Kirberg, koja igra na poziciji plejmejkerke.

Selena Kirberg (178cm, 1995) pokušaće da se tokom priprema izbori za mjesto u timu. “Imam ogroman motiv da se što bolje uklopim u novu sredinu, a nadam se da ću opravdati očekivanja i dati doprinos što boljim rezultatim”, zaključila je mlada košarkašica.