Selektor Mirović: Kada osvojite zlato, suvišno je išta govoriti

0
562
Foto - wpolo.me

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore Miodrag Mirović kazao je da je njegov tim zasluženo postao šampion Evrope.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je titulu prvaka na prvenstvu Evrope na Malti. Naši vaterpolisti savladali su večeras u finalnom meču, nakon boljeg izvođenja peteraca, selekciju Španije 11:10.

“Čestitam igračima, stručnom štabu i svim ljudima koji su bili uz ovu selekciju od početka priprema pa do ovog nevjerovatnog rezultata. Kada osvojite zlato na velikom takmičenju, suvišno je išta govoriti. Ovo je dokaz da se velikim radom, trudom i zalaganjem može doći do najsjajnijeg odličja”, kazao je Mirović nakon meča.

On je istakao da su došli do uspjeha uprkos problemima pred start turnira.

“Stvarno smo radili izuzetno naporno tokom cijelog ljeta, imali smo problema i sa virusima, povredama, bili smo skromni i za cilj postavili plasman u četvrtfinale, a na kraju došli do prvaka Evrope. Nijesmo dobro otvorili šampionat nakon poraza od Hrvatske, te Mađarske, ali smo polako podizali formu iz meča u meč, slavili u dva izuzetno teška meča sa Italijom i Rusijom, i na kraju pobijedili selekciju koja je do finala došla preko Srbije i Mađarske, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Još jednom sve čestitike momci, zaslužili su ovu medalju”, kazao je Mirović.