Šehović: Zvezdan je zaslužio da bude izabran

0
239

Izbor Zvezdana Mitrovića za novog selektora logičan je i zaslužen smatra dugogodišnji kapiten Suad Šehović.

Zvezdan Mitrović predvodiće naše momke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pošto je naslijedio Bogdana Tanjevića.

“To je praktično nastavak niza pošto je Zvezdan tu već dugo, kroz B selekciju, kao pomoćnik Luke Pavićevića u A timu, tako da je bilo prirodno da on bude jedan od kandidata. Zaslužio je da bude izabran, iza njega stoje sjajni rezultati u svim ligama, od Ukrajine do Francuske gdje je sa Monakom ostvario velike uspjehe. Tako da ima jednu zavidnu biografiju i zasluženo je tu”, kaže Suad za CdM.

Stariji od braće Šehović dosta je godina sarađivao sa Mitrovićem, prvo u ukrajinskom šampionatu dvije sezone, zatim i kroz nastupe u seniorskoj selekciji dok je bio dio tima koji je birao Luka Pavićević.

“Zvezdan će sigurno tražiti agresivnost u odbrani, ali što se tiče napada dosta će zavisiti od toga koji će tim imati na raspolaganju. Zbog sukoba FIBA – Evroliga, još se ne zna na koje igrače može da računa i to je vrlo važno. Nosioci naše reprezentacije su članovi NBA i evroligaških klubova, tako da će sada košarkaši koji su imali neke posebne zadatke, morati da preuzmu odgovornost i dobiju nove uloge. Tako da će biti sigurno teško selektoru da napravi roster i onda u tom sistemu da radi. Naravno da će Zvezdan probati da prenese na reprezentaciju svoje iskustvo i napravi dobar rezultat.”

Foto – CdM

O šansama naše selekcije u kvalifikacijama teško je pričati. Razlog je to što su sastavi, naš, ali i ostalih selekcija potpuna nepoznanica. Zato ne bi trebalo još pričati šta možemo protiv favorita poput Slovenije i Španije koja će biti prvi rival za novog selektora 24. novembra.

“Još je rano pričati o našim šansama. Nema potencijalnog spiska, ne znamo ni u kakvom će stanju biti protivnici. Moguće da se nešto promijeni i u ovom sukobu Evroliga – FIBA, tako da su sastavi pod velikim znakom pitanja”,  smatra Suad.

Kako sada stvari stoje gro reprezentacije biće iz Budućnosti i Mornara što može biti naša prednost.

Sigurno je da će to biti jedna nova reprezentacija u svakom smislu. Vidjećemo kako će se igrači snaći i navići na nove uloge. Zbog svih promjena jasno je da selektora čeka izuzetno težak posao, ali sigurno će uspjeti da izvuče maksimum iz ekipe.”