Dejan Savićević: Sa Srbijom za prvo mjesto

0
762

Prva Liga nacija, novo kontinentalno takmičnje pod kapom UEFA, i prvi put će reprezentativne snage odmjeriti Srbija i Crna Gora.

U razgovoru za “Novosti” predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević komentarisao je buduće mečeve sa Srbijom.

“A trebalo je da odigramo prvu prijateljsku utakmicu polovinom maja u Beogradu”, rekao je Savićević, koji se nalazi na Tajlandu za “Novosti”. “Naime, nedavno smo, baš ovdje u Tajlandu, predsjednik FSS Kokeza i ja dogovorili taj susret. Eto, nije nam se dalo. Ne mari, pred nama su dvije utakmice koje će imati i takmičarski naboj.”

Crna Gora prvi meč protiv Srbije igra 11. oktobra u Podgorici. Meč u Beogradu zakazan je za 17. novembar.

“U Beogradu neće biti problema, naravno, da li će se igrati na stadionu “Rajko Mitić” ili na Partizanovom, svejedno je, jer će uslovi biti odličini. Mi ćemo imati probleme, organizacione prirode. Komplikovano je, objekat je mali, uvijek nešto može da se izrodi. Mi smo, na primjer, protiv Engleza imali 750 ljudi u obezjbeđenju, a opet ponešto promakne. A na “Vembli” dođe 80.000 gledalaca a “pazi” ih 600 redara. Dobro, rano je da pričamo o tome, imamo osam mjeseci do prvih utakmica, dakle, ostaje nam dovoljno vremena da sve što treba dovedemo u red i budemo uzorni domaćini, kao i uvijek do sada” jasan je Savićević.

Predsjednik FSCG je komentarisao i ostale rivale u grupi.

“Sa Rumunima smo bili u istoj kvalifikacionoj grupi, u Bukureštu smo igrali neriješeno, u Podgorici slavili sa 1:0. Tu je i Litvanija koju niko neće potcijeniti. Iskreno, Srbija i Crna Gora bi trebalo da se bore za prvo mjesto, mada ne smijemo da isključimo Rumune”, rekao je Savićević.